Planten kopen hoort bij de lente

577927_224729210976675_1786844225_nPlanten kopen hoort bij de lente

Vandaag ga ik planten kopen. Het is een mooie dag ervoor, de zon schijnt, de vogels fluiten en ik krijg echt dat zomerse gevoel dat bij het begin van de lente hoort. Dat alles weer mooi wordt, in een ander licht komt te staan. Hoe komt het toch altijd dat je helemaal opkikkert in de lente? Het lijkt net alsof we allen collectief uit onze winterslaap ontwaken en of we weer een nieuw mens worden. Nieuwe kansen, nieuwe zomer om van te genieten. Ik krijg zelf sowieso altijd spontaan de twee volgende dingen. Allereerst krijg ik van dit weer een ontzettende opruim woede. Ik móet dan het hele huis schoonmaken, de oude winterkleren weer terug achterin de kast bergen en vooral heel ver weg stoppen. Ik roep dan officieel een eind aan de winter. Dit jaar was dat een beetje raar want ik het voorjaar had ik de winterkleren al weg gedaan maar soms bleek het maar dertien graden te zijn en had ik eerlijk gezegd best behoefte aan mijn winterjas. Ik hield me dan maar voor dat niemand gelukkig wordt van die jas aantrekken, en als ik er eenmaal aan toe geef, dan zou ik het onheil over mezelf afroepen, dan zou het al helemaal nooit lente of zomer worden. In ieder geval, aan het begin van de lente gaat mijn hele huis op de schop. Alles haal ik overhoop en krijgt weer een nieuwe indeling, dan wordt het tijd voor iets nieuws. Maar ook mijn tuin gaat op de schop, en met die tuin is het een stuk letterlijker. Ik hou namelijk van met mijn handen in de aarde woelen, lekker de boel omspitten en de nieuwe natuur van de lente z’n gang laten gaan. Daarom ga ik nu ook die planten kopen, zodat ik de tuin een fris tintje kan geven.