Prachtige banken met een lange levensduur

U bent, wanneer u dit artikel onder ogen krijgt, hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een prachtige bank voor in uw woonkamer. Dit kan nog een beste kluif zijn. Er zijn zo ontzettend veel verschillende banken in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van Chesterfield banken. Deze prachtig gestijlde banken zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn een ware eye catcher in elke woonruimte. U heeft zeer waarschijnlijk al wel eens gehoord van de term Chesterfield banken. In dit artikel wil ik u uitleggen wat Chesterfield precies is.

Wat betekent de term chesterfield?

Chesterfield is een term die u bij verschillend meubels voorbij kunt zien komen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige banken, statige stoelen of luxueuze fauteuils. Deze kunnen allen in een Chesterfield stijl worden gemaakt. Maar wat houdt Chesterfield precies in? In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Chesterfield geen merk of merknaam. Chesterfield is namelijk de stijl waarin het meubel is bekleed. Wanneer u de meubels in deze stijl ziet, weet u precies wat de overkoepelende factor is: de gecapitonneerde bekleding. Dat betekent dat de bekleding vast is gemaakt op meerdere plekken midden op de rugleuning en het zitvlak. Door middel van een ronde knoop zit deze vast gemaakt waardoor er een patroon ontstaat. Dit patroon zorgt voor die typisch kenmerkende Chesterfield look.

Hoge levensduur door gebruik van hoogwaardig leer

Veel Chesterfield meubels worden gemaakt van hoogwaardig kwaliteit leer. Hierdoor wordt de levensduur van de meubels stukken verlengd. Leer is namelijk een bekleding die erg lang mee gaat, ook na veel intensief gebruik in bijvoorbeeld een restaurant of wellicht thuis. In een restaurant wil het ook meermaals voorkomen dat uw gasten de bekleding vies maken door bijvoorbeeld het laten vallen van eten of drinken. Leren bekleding zorgt ervoor dat deze eenvoudig te reinigen is en waardoor er geen vlekken ontstaan.