5 tips voor optimale vloerverwarming

Wil je echt optimaal genieten van vloerverwarming in een woning? Dan mogen de tips die je in dit artikel leest niet ontbreken. Zo zorg je namelijk voor optimaal wooncomfort en geniet je in elke kamer van gelijkmatig verdeelde warmte. Voor vloerverwarming kiezen kan je ook nog eens veel financiële voordelen opleveren. Omdat je zonder moeite kunt overstappen op een warmtepomp en veel geld kunt besparen. Daarnaast zijn buizen en radiatoren in een woning niet meer zichtbaar!

Wil je meer informatie over deze manier van verwarmen? Neem dan een kijkje op de website www.123vloerverwarming.nl voor alle informatie en benodigdheden!

Zorg voor een goede isolatie

Een vloerverwarming zonder goede isolatie is zonder meer niet verstandig. Zeker wanneer je voor vloerverwarming in een oudere woning kiest is dit het geval. Daarom is het goed om te bepalen wat nodig is voor een optimale werking van op deze manier verwarmen. Je kunt bij woningisolatie denken aan isolatie van de kruipruimte, spouwmuur en uiteindelijk ook deuren en ramen. 

Laat de verwarming niet onnodig branden

Dat vloerverwarming de manier is om een woning efficiënt te verwarmen is duidelijk. Maar de vloerverwarming oneindig te laten branden is zeker niet verstandig. Ga daarom bewust om met energie en zet de verwarming uit wanneer je niet aanwezig bent. De slimme thermostaat kan je hier zeker bij helpen. 

Laat een pomp niet oneindig draaien

Ook de pomp van de vloerverwarming zelf blijft voortdurend draaien. Zelfs als je de woning niet verwarmd. Het is daarom verstandig om een schakelaar te kiezen die dit voorkomt. Zo voorkom je dat de pomp als de verwarming uit staat toch energie verbruikt. Een pomp zelf zal niet veel energie verbruiken. Maar bereken en bekijk het eens op jaarbasis. Zo kan een eenvoudige schakelaar zorgen voor een besparing van tientallen euro’s per jaar.

Bepaal welk systeem je zoekt

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die kunt kiezen. Je kunt vloerverwarming op de CV laten draaien. Maar ook kiezen voor een warmtepomp of elektrische verwarming in de woning. Welke het meest efficiënt is hangt samen met het soort woning dat je hebt. Soms moet er meer oppervlakte verwarmd worden, dan moeten er aanvullende maatregelen goed bekeken worden. Een specialist als 123vloerverwarming kan je hierbij helpen.

Ga slim om met verwarmen

Tot slot is het bewust worden van energie en hoe kostbaar dit is belangrijk. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bewuste keuze voor een systeem maken. Maar het is zeker ook goed om de verwarming niet oneindig te laten verwarmen. Een slimme thermostaat en gezond verstand kan hierbij helpen. Zet ook de verwarming bij vloerverwarming eens een klein graadje lager. Dit kan al tot honderden euro’s verschil per jaar maken.

Maak bij kiezen voor vloerverwarming dus een bewuste keuze en laat jezelf adviseren door een expert die alles in huis hebt om je goed de adviseren.