PVC dakbedekking

PVC is een dakbedekking die steeds vaker wordt toegepast, in het bijzonder op grote bedrijfspanden. Het is relatief dun materiaal, wat PVC een erg lichte soort dakbedekking maakt. Belangrijk bij PVC dakbedekking is de kwaliteit van het materiaal. Deze bepaalt namelijk de levensduur van het dak en daarmee ook de kosten op lange termijn. Wanneer je twijfelt of je dak geschikt is voor PVC dakbedekking, neem dan contact op met Dakwerk. Dakwerk is een dakdekker in Putten gespecialiseerd in PVC dakbedekkingen.

Voordelen van PVC dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen als PVC zijn vaak een duurzamere keuze dan bitumen dakbekking. In tegenstelling tot dakleer gaat PVC namelijk niet alleen langer mee door de enorme sterkte, het is ook volledig recyclebaar. PVC dakbedekking is relatief onderhoudsvriendelijk en geeft een moderne uitstraling. Dit laatste komt mede doordat PVC een verschillende kleuren beschikbaar is. Licht grijs en wit worden het meeste toegepast. Dit zorgt ervoor dat het dak UV straling reflecteert en maakt PVC erg geschikt voor zichtdaken. Mocht je een groendak overwegen, dan is PVC een goede optie als onderlaag. PVC dakbedekking is namelijk wortelbestendig. Kortom, met PVC dakbedekking heb je een erg sterke en ecologisch verantwoorde dakbedekking met een goede levensduur.

Plaatsing van een PVC dak

De plaatsing van een PVC dak is niet voor doe-het-zelvers. PVC wordt niet gebrand met een open vuur zoals bij bitumen dakbedekking, maar gelijmd/geföhnd. Dit wordt ook wel lassen genoemd. Banen van PVC worden uitgerold en voor een deel over elkaar heen gelegd. Met een lasapparaat worden beide delen aan elkaar vast gelijmd. Het is belangrijk om dit door een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf te laten doen. Dakwerk is professionele dakdekker en geeft 10 jaar garantie op al hun daken, waaronder ook PVC. Meestal kan PVC niet direct op een bitumen dakbedekking geplaatst worden en is er een tussenlaag nodig.