Jouw jacuzzi plaatsen op jouw dakterras, hoe doe je dit?

Een jacuzzi is een bubbelbad dat al vele jaren bestaat, maar het model dat bij de meeste mensen opkomt als ze ‘jacuzzi’ horen, is het model uit de jaren ’80 – de hot tub. Deze ronde jacuzzi behoren vandaag de dag nog steeds tot de populairste soorten jacuzzi’s, en er zijn twee hoofdtypen: ingebouwd en draagbaar.

Het verschil tussen een ingebouwde en een verplaatsbare hot tub is vrij eenvoudig: de ene wordt permanent in jouw huis geïnstalleerd, terwijl de andere op de grond staat en verplaatst kan worden (en meestal een soort leidingwerk nodig heeft). Beide types zijn meestal gemaakt van glasvezel of acryl. Een jacuzzi kan je op veel verschillende plekken plaatsen. Zo ook op het dakterras. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Een jacuzzi op het dakterras

Tegenwoordig zijn huizen met jacuzzi’s op het dak net zo gewoon als huizen met zwembaden. Ze zijn er al sinds het begin van de jaren 1970, en ze worden meestal gezien bij de rijken en beroemdheden. Ze zijn zelfs een symbool van luxe en grootsheid geworden.

Van jacuzzi’s op daken wordt gezegd dat ze een aantal voordelen bieden, waaronder de volgende:

–       Ze stellen mensen in staat om van de nachtelijke hemel te genieten terwijl ze onder de sterren baden.

–       Het warme water kalmeert jouw spieren, waardoor je ’s nachts beter kunt slapen

–       Het zijn geweldige feestplekken voor vrienden, die kunnen socialiseren in een intieme omgeving terwijl ze ontspannen in het warme water.

Een jacuzzi op jouw dakterras plaatsen

Om een jacuzzi te plaatsen op jouw dakterras heb je eerst een watertoevoer en afvoerbuizen installeren. Dan heb je een pomp en een flexibele slang nodig. Aan het einde van de slang sluit je een elektronische thermostaat aan, die verkrijgbaar is in elke bouwmarkt.

Plaats hem waar hij overdag het meeste zonlicht vangt, maar zorg ervoor dat hij het uitzicht van andere ramen in jouw huis niet belemmert. Zorg eerst voor alle benodigde bouwvergunningen voordat je met de installatie begint. Vul vervolgens het bad met warm water en test of alles naar behoren werkt.