pvc vloer kent vele voordelen

Een pvc vloer is de afgelopen jaren binnenshuis populair geworden en dat is logisch. pvc vloeren bieden meerdere voordelen die het gebruiksgemak verhogen. Maar wat is het precies? En wat zijn daar precies de voordelen van? De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride en is een stabiele en flexibele kunststof. Dit plastic werd rond 1840 bij toeval ontdekt door een Franse natuurkundige en werd een van de meest gebruikte plastics sinds de tweede wereldoorlog. Zo wordt PVC gebruikt in kunststof kozijnen, verpakkingen, speelgoed en zelfs textiel. PVC wordt ook gebruikt als ondergrond voor vloeren.

pvc vloeren

pvc vloer is eigenlijk een kunststof vloer. Deze vloeren hebben meestal een slijtlaag van 0,3-0,55 mm en een polyurethaan oppervlak. Deze PU-laag zorgt voor extra bescherming, maakt de vloer zorgeloos en geeft hem een ​​mooie matte uitstraling.

pvc vloer

voordelen en nadelen

Erg fijn is ook dat de pvc vloer makkelijk nat kan worden en daardoor ook geschikt is voor in de badkamer. OK, het is niet de moeite waard om een ​​heel zwembad te doen, maar de vloer is bestand tegen tijdelijke stoom, vocht en stoom. pvc lijmen is hiervoor een betere optie dan pvc klikken omdat er geen naden op de verlijmde vloer zijn waar water in kan komen. Gebruik altijd waterdichte lijm. De  pvc vloer heeft, zoals elke vloer, zijn nadelen. Je hebt dus echt een egale ondervloer nodig. Daarnaast is de pvc vloer wat duurder dan de laminaatvloer. Houten vloeren zijn echter duurder dan pvc vloeren. Een mooi alternatief is pvc kliklaminaat, een combinatie van laminaat en pvc. Deze vloeren zijn niet slecht voor de prijs en bieden bovendien alle voordelen van een pvc vloer.