Wat zijn de meubel trends van het moment? 

Op jezelf wonen of verhuizen dan heb je wel nieuwe meubels nodig natuurlijk. Je moet altijd meubels kopen die jij mooi vindt en want jij moet in je huis gaan wonen en jij moet je er thuis gaan voelen. Maar een beetje mee kijken met de trends kan natuurlijk geen kwaad. Daarom laten wij jou de nieuwste meubeltrends zien van het moment. 

Comfy clouds 

Comfy clouds is best wel kleurloos. Maar wel heel mooi vind ik zelf. Het palet is beige en wit, een serene basis en vult zich met bold en bubbly meubels. Het is een super comfort. Met deze meubels kan je volledig ontspannen op deze comfortabele banken. De naam zegt het al een beetje. Comfy clouds straalt rust en comfort uit. In de lobbige meubels waar je wolkenzacht in kan weg zakken. Aaibare stoffen met opvallende structuren brengen warmte, sfeer en levendigheid. Ook in de winter is deze knuffelbare stof helemaal de trend. Bij deze stijl kan je ook heel goed de zon naar binnen halen door een lamp te kopen met een goudgeel accent. Dit past ook heel goed bij deze stijl. Bij de comfy clouds gaat het ook om de kleinste details. Denk aan dat de salontafel in een aparte vorm zou kunnen zijn og zwevende lampkappen in neutrake tinten. Dit soort accessoires passen perfect bij de lobbige meubels die de basis vormen van dit interieur.  

Emerald greens & purples 

Bij dit interieur past een iets meer gedurfde kleurenmix. Een groot palet met kleuren zoals verschillende tinten groen en zachte of diepe paarse tinten. De paarse en groene tinten zien we vaak terug in de natuur. Veel groene planten lagen je in de zomer hun mooie kleuren zien met vaak de kleur paars. Dit is een meubeltrend die hartenlust combineert in uiteenlopende woonstijlen. Dit is ook heel goed te combineren met de Scandinavische woonstijl. Je kan natuurlijk altijd je eigen draai aan geven. Wil je het wat stoerder maken? Combineer dan donkergroene kleuren met auberginepaars en donkere houtsoorten. Om het wat stoerder te maken zou je het kunnen combineren met mangohouten meubels. Dit is een stoer soort hout die hier helemaal bij zou passen. Wat superleuk is, is als je een echt statement in je huis plaatst. Zoals een vel groene lamp of een vel groene borden en nog veel meer.  

Duurzaam wonen 

Duurzaam worden is echt een van de grootste trend in 2023. Dus dat betekenis duurzame materialen van duurzame merken. De afgelopen jaren zagen we dat er steeds meer mensen zijn die meubels hergebruiken. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Door de of door te geven aan iemand anders of een eigen DIY en er gewoon een heel ander meubelstuk van maken. Je ziet de laatste tijd ook veel meubelstukken met teruggewonnen hout of accessoires die gemaakt zijn van gerecycled glas, plastic, papier en metaal. Veel mensen nemen nu ook afscheid van massaproductie en willen iets wat kwalitatief goed is en beter voor het milieu is. Materialen zoals kruk en bamboe worden ook steeds mee gebruikt in het interieur. De trend van kruk is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor de akoestiek. Dit komt omdat kurk ervoor zorgt dat er geluiddemping ontstaat waardoor de galm kan worden teruggebracht. Echt een win win situatie dus!