Spoed slotenmaker inschakelen? Houd hier rekening mee!

Wanneer je laat in de avond thuis komt en je sleutels kwijt bent, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je kunt dan het beste teruggaan naar de plek waar je vandaan komt, maar als je je sleutels daar ook niet meer kan vinden is de kans erg groot dat je je sleutels definitief kwijt bent. Erg vervelend, maar het is helaas niet anders. Om weer toegang tot je eigen woning te krijgen, is het nodig om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker is namelijk de enige persoon in Nederland die een slot mag forceren. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je een spoed slotenmaker gaat inschakelen. Daar vind je meer over in dit handige artikel. 

spoed slotenmaker

Er zijn malafide slotenmakers actief

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is dat er ook malafide slotenmakers actief zijn. Dit zijn geen slotenmakers die achteraf gaan inbreken in jouw woning, maar het zijn slotenmakers die duizenden euro’s vragen voor het vervangen van sloten. Dit is dan ook precies de reden waarom het erg belangrijk is om vooraf een prijs af te spreken. Mocht de slotenmaker duizenden euro’s vragen, dan kun je de politie bellen. Slotenmakers die vaak malafide zijn, bezitten vaak ook niet de nodige vergunningen en certificaten. 

Een slotenmaker inschakelen kost veel geld

Een van de grootste nadelen van het inschakelen van een slotenmaker, is dat het inschakelen van een slotenmaker over het algemeen erg veel geld kost. Erg vervelend, maar als je toegang tot je eigen woning wilt krijgen, is het natuurlijk nodig om een slotenmaker in te schakelen. Je hoeft zeker niet bang te wezen dat je duizenden euro’s kwijt bent, want dat is niet het geval. Het inschakelen van een slotenmaker kost enkele honderden euro’s.