Betaalbare keuken met korting kopen

Er zijn twee manieren om naar een betaalbare keuken te gaan shoppen. Je kunt alle keukens bekijken in het prijssegment van ca. 2.000 tot 4.500 euro en diegene kiezen die het best bij je past. Of… je kunt jezelf in de wachtstand zetten en mikken op keukens die tot ca. 7.000 euro geprijsd zijn. Dat is dan waarschijnlijk boven je budget en zulke keukens behoren dan niet tot de voor jou betaalbare keuken opties. Maar ze kunnen het wel worden. Want ook in keukenland is soms de korting heel riant. Sommige keukens gaan weg voor 70% van de adviesprijs . Voor een inbouwkeuken van 6.000 euro betaal je in zo’n geval slechts 4.200 euro.

Geduld scheelt geld bij betaalbare keuken

Het enige dat je hoeft te doen om een voor jou nog niet betaalbare keuken alsnog binnen te hengelen, is wachten. En natuurlijk geregeld op het internet rondkijken welke keukens ineens in de sale komen. Schrijf even kort op wat je aan sommige keukens heel erg bevalt. Dan krijg je een lijstje waar al je voorkeuren in genoemd staan. Check met dat lijstje bij de hand elke volgende keuken die in de aanbieding komt te staan. Wellicht wordt je geduld op de proef gesteld en had je liever gisteren dan vandaag je nieuwe keuken thuis gehad. Besef dat je oude keuken nog wel een maandje of twee, drie meekan en blijf de sales goed volgen. 

Betaalbare keuken als showroommodel

Wachten is niet altijd mogelijk. Soms is een nieuwe keuken vrij snel noodzaak. Dat kan zijn vanwege een verhuizing. Of omdat de oude keuken teveel mankementen heeft. Of omdat je intern gaat verbouwen en je diverse ruimtes verandert. Hoe het ook zij, als een nieuwe keuken terstond nodig is, kun je online gaan om de digitale showrooms te betreden. Sommige keukens hebben ook fikse kortingen. Zie je er eentje die je leuk vindt, rijd dan even naar de showroom. En meet vooraf thuis of hij past, zoals hij in de showroom staat opgesteld. Het is belangrijk dat de keuken ongewijzigd kan worden neergezet in jouw keukenruimte. Want elke verkorting of verlenging van die keuken gaat je veel geld kosten. 

Een vaste opstelling die bij je thuis meteen past

Zie je geen interessante betaalbare keuken met showroomkorting? Dan kun je nog steeds bij een normaal geprijsde keuken proberen korting te bemachtigen. Meld nooit bij de verkoper wat je budget is. De verkoper zal dat namelijk heel vaak als ondergrens gaan zien zodat er weinig onderhandelingsruimte is onder het door jouw genoemde budgetbedrag. Probeer eerst korting te krijgen op de hele opstelling. Gaat dat moeizaam, zoek dan een onderdeel van de keuken en tracht daar korting op te krijgen. 

Korting bedingen op onderdelen van een betaalbare keuken

Besef dat er een flinke winstmarge op een betaalbare keuken zit. Probeer bijvoorbeeld iets af te krijgen van de vaak dure kastfrontjes. Lukt je dat, dan heb je bijvoorbeeld korting bedongen op een hele serie frontjes. Ook al krijg je slechts 10% korting voor elkaar, dan scheelt dat wel. Stel, een frontje kost 250 euro en de keuken van je keuze heeft 12 frontjes. Dan scheelt dat toch meteen al 300 euro. En bij 20% korting direct 600 euro.

Op zoek naar wat anders? Bekijk dan ook eens goedkope landelijke keukens.