Tips voor een snelle internetverbinding in de tuin

Wil je ook in je tuin genieten van een stabiele en vooral snelle internetverbinding? Dit kun je in een handomdraai regelen. Wat jij nodig hebt en hoe je het moet aanpakken zochten wij dan ook voor je uit. Zodat je van snel internet in en om het huis kunt genieten. Dus buiten werken is vanaf nu geen enkel probleem meer.

Kies voor een optimaal wifi netwerk

De beste keuze voor het vergroten van je wifi bereik is kiezen voor een multiroom wifi. Deze worden bij de meeste providers inmiddels aangeboden en ook wel Mesh genoemd. Waarbij je in huis op verschillende plekken een wifipunt neerzet en het bereik aanzienlijk toeneemt zonder verlies van snelheid en kwaliteit. 

De Mesh heeft ten opzichte van een repeater een aantal grote voordelen. Omdat de Mesh tegelijkertijd kan versturen en ontvangen. Waar een repeater dit niet kan. Maar het is ook een vaak kostbare toevoeging. Wil je multiroom wifi? Kijk dan voor een abonnement bij je provider waar je de Mesh als welkomstgeschenk krijgt. Je kunt de providers vergelijken via deze website!

Kies voor powerline toepassingen

Naast de bekende wifi Mesh kun je ook kiezen voor de wifi powerline. Deze zijn voordeliger te verkrijgen waarbij je verzekerd bent van bereik in de tuin. Waarbij het signaal helaas niet altijd even stabiel is. Voor het aanleggen van een powerline hoef je geen kabels te trekken. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact, bijvoorbeeld in een tuinhuisje. Waarna je dus ook in de tuin kunt genieten van een wifi signaal. 

De Powerline adapter werkt op vrijwel ieder modem en plug je in het stopcontact bij je modem waarna je deze bekabeld verbindt. Zodat het wifi signaal per elektra netwerk op iedere andere plek binnen je woning kan komen en je van een internet verbinding met meer bereik kunt genieten. Je kunt meerdere Powerlines gebruiken.