Tips voor het kiezen van een immokantoor in Antwerpen

Een samenwerking aangaan met een immokantoor in de Belgische stad Antwerpen heeft verschillende interessante voordelen. Een aantal voordelen van een immokantoor in Antwerpen voor je uitgelicht. 

Geniet van een uitgebreid netwerk

Een immokantoor in Antwerpen, en immokantoren in het algemeen, hebben een groot netwerk van vastgoedprofessionals, vastgoedinvesteerders, verhuurders, kandidaat huurders, verkopers, kandidaat kopers en ga zo maar door. Je kunt tijdens het samenwerken met een immokantoor in Antwerpen genieten van een groot netwerk en in een stad zoals Antwerpen kan dat vele voordelen hebben. Zoek jij naar een bijzondere woning in Antwerpen? Bekijk dan dit aanbod exclusief vastgoed in Antwerpen.

De marktconforme waardebepaling

Een huis schatten op waarde is specialistenwerk en moet op een neutrale manier worden uitgevoerd. Bij een woning schatten op waarde mogen emoties geen rol spelen en een degelijke kennis van de vastgoedmarkt in de stad Antwerpen is belangrijk en noodzakelijk. Heb je een te hoge prijszetting, dan zal dat geïnteresseerden afschrikken. En dit zorgt ervoor dat het huis te lang op de woningmarkt blijft staan. Als je huis te lang op de woningmarkt blijft staan zal dit de indruk wekken dat er sprake is van nadelige omstandigheden of gebreken. Verandert vervolgens de prijs, dan wordt dat vermoeden alleen maar versterkt. Bij een hoge prijs komt het huis automatisch bij andere duurdere huizen terecht. Je bereikt mensen in de hogere prijsklassen en dus duurdere huizen als referentie gebruiken. De woning zal minder goed scoren bij een vergelijkingstest. Een immokantoor in Antwerpen volgt de vastgoedmarkt nauw en is een expert in objectieve bepaling van waarde.

Bezichtigingen en opvolging

De organisatie van een bezichtiging moet je niet onderschatten. Naast het opvolgen, begeleiden en plannen van bezoeken gaat het ook om het psychologische aspect. Je verkoopt immers je droomwoning aan mensen met emoties. Daarom is er veel mensenkennis nodig en sterke soft vaardigheden om potentiële kandidaten om te zetten in kopers. 

Onderhandelen van de prijs is vakwerk

Het gebeurt niet vaak dat bij een woning koop niet onderhandeld wordt voor de prijs. De vraagprijs kun je zien als een uitnodiging om te onderhandelen. De echte werkelijke prijs wordt bepaald tijdens het onderhandelen. Ben je niet goed in onderhandelen, dan kun je dat het beste overlaten aan een vastgoedmakelaar. Vastgoedmakelaars zijn hier ontzettend ervaren in en weten hoe een verkoopgesprek met succes af te ronden.