Uw woning of bedrijf goed beveiligen

Woninginbraken komen steeds vaker voor en we moeten onszelf hiervoor behoeden. Het idee alleen al van een vreemd iemand in huis geeft ons vaak al de kriebels. We voorkomen dit liever door maatregelen te nemen. Zo zorgen we vaak voor tijdschakelaars in huis om zo de lichten aan te laten gaan ook wanneer we niet thuis zijn. Het lijkt zo of er altijd mensen thuis zijn, omdat de lichten overdag aan gaan en in de nacht weer uit zijn. Dit kan gelukkig al heel wat dieven afschikken. Veel kunnen dan niet zien of er echt iemand thuis is of dat het automatische schakelaars zijn. Dit is een eenvoudige ingreep die iedereen kan doen om inbraak te voorkomen. Inbraak komt vaak minder voor in buurten met veel rijtjeshuizen of dichtbij wonende buren. Dit komt doordat er meer mensen opletten en een oogje in het zijl houden. Maar woont u meer afgelegen of heeft u last van inbraak in de buurt, kan u ook kiezen voor een camera beveiliging

Camera beveiliging 

Camera beveiliging is niet alleen handig voor privépersonen, maar ook veel zakelijke partijen maken gebruik van camera’s. Veel bedrijven, winkels en instellingen hebben een of meerdere camera’s om de panden te beveiligen. Camera beveiliging wordt voor meerdere toepassingen te gebruiken. De toepassing bepaalt uiteindelijk aan welke specificaties de camera moet voldoen en het aantal camera’s dat nodig is. Zo worden er camera’s gebruikt voor overzicht, hierbij moet u denken aan het overzicht van een plein, straat of parkeerplaats. Andere voor herkenning, voor het verifiëren van familie, vrienden in en rond uw huis. Of voor identificatie waarbij er meer detail te zien is bij de juiste opstelling. Als een van deze doelen is gekozen kan er ook worden gekeken naar de specificaties van de camera. Worden het camera’s met audio om zo precies te horen wat er gezegd is of met infra rood als de camera ook in het donker nodig is. En welke lens de camera krijgt, een vaste lens of varifocale lens, de kijkhoek en de herkenningsafstand. 

Hikvision Dome Camera 

Een van de gewilde camera’s die zowel particulier als zakelijk wordt gebruikt is de Hikvision Dome Camera. Het voordeel van deze camera is dat deze vastzit in de kijkrichting en is hierdoor moeilijk te manipuleren. Voor sommige modellen is het ook moeilijk te zien waar de camera precies op gericht staat, soms heeft dat de voorkeur. De AcuSense-technologie zorgt ervoor dat onbeduidende objecten onopgemerkt blijven en alleen bewegingen van mensen of voertuigen worden gedetecteerd. Zo kunnen opgenomen beelden efficiënter worden teruggezocht.