Zo komt u van uw stinkende vaatwasser af 

Een stinkende vaatwasser kan voor veel ongemak zorgen. Wie zit er nu te wachten op deze vieze geuren in huis? In dat geval is het inschakelen van een specialist in witgoed reparatie in Breda vaak de enige oplossing. Al is het wel zo dat het vaak nog niet te laat is. Door enkele ingrepen zelf te doen, kunt u vaak goed zorgen voor het verdwijnen van de vieze geur die uit de vaatwasser komt. Zorg dus dat u dit altijd doet. 

Reinigen van de vaatwasser 

Het begint allemaal met het reinigen van de vaatwasser. De belangrijkste reden waarom deze stinkt is omdat deze niet goed schoon is. Het zijn de achtergebleven restjes die zorgen dat alles gaat stinken. Het schoonmaken van de machine houdt in dat ook de rubbers, sproeiarmen en vooral de filters goed aangepakt moeten worden. Neem er dus de tijd voor om dit met enige regelmaat te doen. Dit kan al veel van de ellende helpen voorkomen. 

Ontkalken en ontvetten 

Het is niet alleen het vuil dat voor problemen zorgt. Ook kalk en vet spelen een rol in het stinken van de vaatwasser. Daarom is het dus ook zaak om regelmatig te ontkalken en te ontvetten. Dit gebeurt over het algemeen met de schoonmaakmiddelen die hier specifiek voor bedoeld zijn. Juist ook omdat u dan gemakkelijker bij de plekken kunt komen die normaal niet te bereiken zijn. In de meeste gevallen is eenmaal per maand ontkalken en ontvetten voldoende voor goed onderhoud. 

Het gebruik van witte azijn 

Er is ook veel te bereiken met witte azijn. Na het schoonmaken is het goed om een koffiekopje van dit middel in de vaatwasser te gooien. Dit is namelijk het perfecte middel om geurtjes weg te nemen. Wel is het belangrijk om een heel programma te draaien om de witte azijn door de machine te laten gaan. Na afloop van het programma moet de klep open om alles goed door te luchten. 

Bron: https://twistoo.nl