Veilig wonen met deze inbraakbeveiligingstips

Uit meerdere onderzoeken uit de afgelopen jaren is gebleken dat inbrekers steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te dringen. Dit kan vergaande gevolgen hebben, zeker als u of een van uw gezinsleden ten tijde van de inbraak in huis is. Bedenkt u zich eens welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak! Om de kans op een inbraak in uw woning zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om uw woning te beveiligen. In dit artikel geven we u een aantal handige inbraakbeveiligingstips, die we samen met een slotenmaker uit Dordrecht opgesteld hebben. Volgens deze slotenmaker kunnen veel woningbezitters de beveiliging in hun woning aanscherpen om de kans op een inbraak te verkleinen.

 

#1: kies voor kwalitatief goede sloten

Wanneer u ervoor kiest om zelf sloten op uw ramen en deuren te plaatsen, is het erg belangrijk dat u voor kwalitatief sterke sloten kiest. Kies bijvoorbeeld altijd voor sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Met dit keurmerk weet u namelijk zeker dat de sloten getest zijn door de Nederlandse politie en als veilig zijn aangemerkt. Daarbij is het belangrijk om vooraf uit te zoeken welke mogelijkheden u heeft en welk type sloten voor de beste beveiliging van uw woning zorgt.

 

#2: een elektronische camera aan de gevel ophangen

Naast de keuze voor sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk, kunt u een elektronische camera aan uw gevel ophangen. Niet alleen weet u met een moderne beveiligingscamera altijd en overal of het rustig is rondom uw woning, ook schrikt een elektronische camera inbrekers vaak op voorhand al af. Een inbreker wil immers niet opgemerkt worden tijdens zijn of haar inbraak in uw woning.

 

#3: schakel een slotenmaker in

Twijfelt u over de beveiliging van uw woning, of bent u benieuwd waar de beveiligingsrisico’s zich in uw woning bevinden? Vraag een slotenmaker om hulp! Een slotenmaker heeft doorgaans veel ervaring in het beveiligen van woningen, waardoor de slotenmaker de kwetsbare plekken snel voor u gevonden heeft.