Waarom altijd kiezen voor veilig hang- en slotwerk?

Veel consumenten zijn zich niet bewust van het belang van veilig hang- en sluitwerk in en rondom hun woning. Waar veel woningbezitters weliswaar voor stevige sloten op hun deuren kiezen, worden de goede sloten voor de ramen in huis vaak vergeten. Daarbij is ook de beveiliging van tuinhuisjes of een losstaande garage in veel gevallen ondermaats. Dit betekent dat het voor inbrekers relatief eenvoudig wordt om spullen uit een tuinhuisje of garage mee te nemen. Nog veel erger zou het zijn als een inbreker uw woning via de slecht beveiligde ramen betreedt. Zeker als u bedenkt dat inbrekers de laatste tijd steeds meer geweld zijn gaan gebruiken om mensen ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen tijdens een inbraak.

 

Een slotenmaker uit Leiden legde ons uit hoe u veilige sloten voor ramen en deuren vindt en waarom het handig kan zijn om hierbij de hulp van een slotenmaker in te schakelen.

 

Kies voor gecertificeerde sloten in huis

De slotenmaker gaf hierbij onder meer aan dat veel woningbezitters momenteel sloten gebruiken zonder certificaat. Dit betekent dat de sloten niet door de Nederlandse politie getest zijn of dat de sloten als onveilig worden beschouwd door de politie. U moet er toch niet aan denken dat u onveilige sloten op uw ramen of deuren heeft laten plaatsen? Reden genoeg om altijd te kiezen voor sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat de sloten door de politie getest zijn en de stempel ‘veilig’ hebben gekregen.

 

Tip: zeker als u besluit om sloten zelf te kopen, is het belangrijk om op dit keurmerk te letten. Niet alle sloten in bouwwinkels zijn van dit keurmerk voorzien.

 

Hulp van slotenmaker bij beveiligen van woning

Naast het feit dat het belangrijk is om te letten op het keurmerk bij sloten, kan het raadzaam zijn om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan u namelijk helpen bij het opsporen van beveiligingsrisico’s in uw woning en zorgt daarbij direct voor een passende oplossing.