Verbouwen in een tuinkas

Het weer begint flink af te koelen, met hier en daar nachtelijke vorst. Dit betekent natuurlijk dat je geen groenten en planten in je tuin kunt verbouwen. Hiervoor is er echter een oplossing: een tuinkas! Lees gauw verder wat voor stappen je kunt ondernemen.

Soort tuinkas

Tegenwoordig zijn tuinkassen in verschillende soorten en maten te verkrijgen; zowel online als in de winkels. Echter, kan het online veel makkelijker gaan, maar let er wel op wat voor afmetingen je nodig zult hebben. Je wilt natuurlijk niet eindigen met een kas dat alle ruimte in je tuin inneemt of juist eentje aanschaffen dat net te klein is.

Verlichting

Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende licht binnenkomt in de kas voor de planten. Het is namelijk je doel en ook de bedoeling dat het licht de groei van de planten bevorderd omdat het buiten juist niet kan. Let daarom goed op de plaatsing van de kas en zorg er dus voor dat je het niet in de schaduw plaatst.

Wat ook een belangrijk punt is, is het warm houden van de kas. Zorg ervoor dat de kas goed geïsoleerd is en dat het niet gaat tochten. Je wilt immers dat de kas warm blijft en dat de warmte niet verloren gaat. Niet alleen bevorderd dit de groei van je gewassen, maar je bespaart er ook nog energiekosten mee.

Schermdoeken

Het is niet altijd zo dat de plantjes die je verbouwt licht nodig hebben. Het kan ook weleens voorkomen dat je wat minder licht nodig hebt. Ook hier is er een oplossing voor, namelijk een verduisteringsdoek of een aluminium schermdoek. Dit is handig voor plantjes of bloemen die bijvoorbeeld een korte levensduur hebben nadat ze zijn geoogst. De schermdoeken zorgen voor de precieze verkoeling die de planten nodig hebben om te kunnen groeien. Daarnaast bespaar je ook hiermee energie. Beter kan het toch niet?