Verschillende soorten folie voor je woning!

Je hebt tegenwoordig veel verschillende soorten folie die voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. Van veiligheidsfolie tot interieurfolie, alles kan! Vaak is een folie een goedkope optie voor iets dat je aan je woning wilt veranderen, bijvoorbeeld in het interieur of de veiligheid van je huis. Interessant dus om te weten welke soorten folie er allemaal zijn. Lees in deze blog over verschillende soorten folie die je kan gebruiken in je woning. 

Inbraakwerende folie

Deze folie is er om, zoals de naam al zegt, inbrekers te weren! De veiligheid van je woning gaat er met deze folie een heel stuk op vooruit, want deze folie houdt de beglazing bij elkaar wanneer het glas gebroken wordt. Inbrekers kunnen dus wel je ruit intikken, maar hebben veel meer moeite om daadwerkelijk het huis te betreden. Hiermee voorkom je natuurlijk ook rondvliegend glas dat schade kan toebrengen aan mensen in de woning. Het zicht naar buiten wordt niet belemmert, want de folie is volledig transparant. 

Isolatiefolie 

Als je huis niet goed geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Dit voel je natuurlijk aan de temperatuur in het huis, maar ook aan je portemonnee. Je energierekening blijft zo maar oplopen namelijk! Isolatiefolie zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer lekker buiten blijft. Zo heb je in de winter een warm huis en is het in de zomer lekker koel! Deze isolatiefolie is een goed alternatief voor als je even geen budget hebt om je woning goed te isoleren of bijvoorbeeld nieuwe kozijnen te plaatsen. 

Zonwerende folie! 

Zonwerende folie is ook een goed middel om ervoor te zorgen dat je in de zomer een lekker koel huis blijft houden. Vooral met de temperaturen die we afgelopen zomer hebben gehad (soms wel 43 graden!) is dit geen overbodige luxe. Deze raamfolie houdt namelijk de warmte en de UV-stralen voor een groot gedeelte tegen, waardoor de zonwering niet altijd uit hoeft te hangen. Irritant zonlicht op je computer of televisie is ook verleden tijd met zonwerende folie, want dat wordt met deze folie ook geweerd! 

Kijk voor een uitgebreide collectie aan zonwerende folie zeker eens op de website van raamfolie-winkel.nl! Hier vind je veel verschillende folies en kunnen experts je bijstaan met hun advies en expertise.