Waar moet je op letten bij aanschaf van een bureaustoel?

Ben je van plan om een goede bureaustoel aan te schaffen voor je werk? Kijk dan goed rond voordat je een exemplaar aanschaft. Er zijn namelijk heel veel verschillende opties verkrijgbaar. Kies altijd voor een ergonomisch gevormd exemplaar om de kans op fysieke ongemakken met een kantoorbaan zo klein mogelijk te maken. Hieronder enkele tips waar je op moet letten bij aanschaf van een bureaustoel.

Waar is de bureaustoel voor?

Ga je de bureaustoel dagelijks gebruiken om je werk te verrichten of is het een bureaustoel die je zo nu en dan gaat gebruiken? Als je een bureaustoel uit gaat kiezen voor dagelijks gebruik, is het van belang om een ergonomisch model te kiezen. Is de bureaustoel voor af en toe, dan is dit niet zo belangrijk en zul je ook met een goedkopere stoel prima kunnen zitten.

Rugleuning

Het is belangrijk om een rugleuning op de juiste manier in te stellen voor jouw lichaam. Ga rechtop op de bureaustoel zitten en kijk of de stoel je de juiste ondersteuning in je onderrug en lendenen geeft. Kies daarom een bureaustoel met een verstelbare rugleuning zodat je deze perfect kunt instellen.

Zithoogte en armsteunen

Ook de zithoogte is erg belangrijk. Voor de perfecte ergonomisch zithouding dienen je beide knieën in een hoek van negentig graden gebogen te zijn met je voeten plat op de grond. Is dit het geval? Dan weet je zeker dat je op de juiste manier op je bureaustoel zit en de kans op lichamelijk ongemak klein is. 

Lendensteun

Ook een lendensteun die de onderrug ondersteunt kan voor mensen met rugproblemen een aanrader zijn. Door een extra steun in de onderrug, zorg je ervoor dat je lendenen op de juiste manier ondersteund worden en je niet zo makkelijk in de verkeerde houding onderuit gezakt op de stoel kunt zitten. Als je op zoek bent naar bureaustoel onderdelen en jouw stoel ondersteunt deze optie? Dan kun je deze ook nog los aanschaffen.

Budget

Een ergonomische bureaustoel kopen kost geld. Als je echter kijkt hoelang de gemiddelde bureaustoel mee gaat, valt de investering best wel mee. Echter moet je voor een goede bureaustoel wel denken aan vierhonderd euro of meer. Is het een bureaustoel die je af en toe gebruikt, dan is een veel goedkopere versie een prima alternatief. Wellicht is er zelfs vanuit je werkgever wel de mogelijkheid om een gedeelte vergoed te krijgen. Vraag dit altijd even na voordat je een bureaustoel aanschaft.