Waarom een gietvloer?

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer moeten er keuzes gemaakt worden. Er zijn verschillende soorten vloeren met ieder hun voor- en nadelen. De gietvloer kent veel varianten en daarom is er enorm veel keuze. In dit artikel lees je meer over de gietvloer en waarom je precies voor deze vloer moet kiezen. Hopelijk helpt het bij het maken van de juiste keuze!

Tegenwoordig heb je enorm veel gietvloeren die in de moderne huizen goed tot hun recht komen. Ook zien we steeds stoerdere gietvloeren zoals een stoere vloer van Basebeton. Gietvloeren zijn vloeren die in een woning worden gegoten. Ze zien er enorm strak uit, wat past in de moderne woning. We zien het dus ook steeds vaker terugkomen. Het nadeel van deze vloersoort is dat het wat moeite kost om ze te plaatsen en daardoor kost de vloer over het algemeen wat meer dan een vloer die je simpeler kunt leggen.

Bij gietvloeren kun je het beste specialisten inhuren, omdat het een ware kunst is om de vloer goed te leggen. De partij die je gietvloer plaatst heeft dit vaker gedaan en weet hoe het werkt. Als de vloer eenmaal ligt heeft de gietvloer een ontzettend strakke, mooie en moderne uitstraling. Het zijn duurzame vloeren, omdat ze lang meegaan en ook nog eens makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Een andere reden waarom de vloeren duurzaam zijn is omdat deze gietvloeren voor tijdloos interieur zorgen. Dit wil zeggen dat de vloer een rustige uitstraling heeft en bij bijna alle stijlen tot zijn recht komt.

Naast de visuele voordelen heeft de vloer ook functionele voordelen. Zo zorgt de gietvloer voor geluidsisolatie en warmte-isolatie. Zonder vloerverwarming kan een gietvloer in de winter wat koud aanvoelen en daarom zien we vaak dat mensen een vloerverwarming onder de gietvloer plaatsen. Uiteraard moet dit gebeuren voordat de gietvloer is geplaatst!