Waarom een passend hoofdkussen bevorderlijk is voor je slaap

Iedereen heeft er tegenwoordig een hard hoofd in. Je bent de hele dag druk bezig en dan ga je gauw slapen en dan begint weer van voren af aan. Voor de meeste mensen is deze sleur ondragelijk maar er is iets wat je eraan kan doen je moet er voor zorgen dat je het optimale uit je slaap haalt. Wat belangrijk is voor je slaap is een goede rust voor je hoofd en nek. Deze onderdelen van je lichaam worden immers het hardste gebruikt tijdens de dag dus verdienen die de meeste rust. Hier is wat informatie om je te overtuigen van de noodzaak van een goed hoofdkussen.

Zware tijden voor je nek

De gemiddelde Nederlander spendeert ongeveer 8 uur per dag achter de PC. Tijdens deze tijd wordt de nek in een onnatuurlijke positie gehouden, vooral als je geen goede bureaustoel hebt. Dit zorgt voor druk op de nekwervels wat op de lange duur zware klachten kan geven. Dus is het belangrijk dat je je nek s ’nachts goed laat ontspannen. Een latex hoofdkussen is een simpel maar goed begin. Het past zijn vorm aan afhankelijk van hoe jij ligt en ontspant je nek helemaal. Op deze manier verzorg je je nek goed en heb je minder last van je overwerkte nek- en schouderspieren. En je valt ook nog eens sneller in slaap en slaapt langer.

Je valt sneller in slaap

Een hoofdkussen is essentieel bij het in slaap vallen. Veel mensen vinden hun hoofd een belangrijk onderdeel van hun lichaam en ze hebben niet ongelijk. Als je hoofd een goede ondersteuning heeft kan het ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. Alleen maar omdat het hoofdkussen zo lekker ligt. Het is wel handig om ook te minderen op scherm gebruik vlak voor het slapen gaan aangezien dat een grotere impact heeft dan de kwaliteit van je slaap.

Je slaapt dieper

Wanneer je eenmaal aan het slapen bent wil je niet wakker worden. Vooral als je gestrest bent over mogelijk dingen die de volgende dag kunnen gebeuren, je wilt niet de hele nacht liggen piekeren hierover. Maar door de stress slaap je juist lichter. Een goed hoofdkussen werkt dat tegen. Het werkt zo ontspannend dat je in een diepe slaap terecht komt. Je wordt dan niet wakker van het minste of geringste en spendeert ook meer tijd van je slaap in diepe slaap in plaats van lichte slaap. In lichte slaap rust je veel minder uit dus je wilt zo veel mogelijk in een diepe slaap verkeren.