Wat komt er kijken bij een huisontruiming?

Een huis ontruimen is een hele klus, en daarom kan het handig zijn om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen met alles wat er bij komt kijken. Maar wat is dat precies?

Wat valt er onder woningontruiming

Wanneer je verhuist en je uit huis gaat of wanneer er hoog nodig een zolder geleegd moet worden, dan kun je een bedrijf inhuren om dit te ontruimen. Maar alleen spullen van binnen naar buiten halen is niet de enige taak die hier onder valt. Volgens dewoningontruimers.nl is dit wat valt onder woningontruiming. 

  • Inboedel ontruimen: Alle spullen die in het huis staan worden opgeruimd en weggebracht. Dit kan de nieuwe woning zijn of een opslag plaats. 
  • Inboedel opkopen: Wanneer je van een groot huis naar een klein huis vertrekt, of wanneer je naar het buitenland verhuist, dan kan het zijn dat je niet al je spullen mee kunt nemen. In dat geval kan een ontruimingsbedrijf de inboedel opkopen. 
  • Tijdelijke opslag: Als je verhuist, maar er moet eerst geklust worden, of je weet simpelweg nog niet wat je met al je spullen moet, dan kun je er voor kiezen deze tijdelijk op te slaan. 
  • Huis opruimen: Dit gaat vaak over overvolle zolders en garages die nodig opgeruimd moeten worden. Dit kan lastig zijn als je het zelf moet doen, omdat je snel wordt afgeleid. In dat geval is dit ook een taak waarbij een ontruimingsbedrijf jou bij kan helpen. 
  • Schoonmaken: Vaak moet een woning bezemschoon aangeleverd worden. Dit kan betekenen dat alleen een veger door het huis genoeg is, maar het kan ook zijn dat alles spik en span afgeleverd moet worden. Soms moeten zelfs de vloeren er uit en de muren geverfd worden. 
  • Herstellen: Zijn er kapotte meubels, vloeren of muren? Dan kunnen deze hersteld worden door de vakmannen. 
dewoningontruimers.nl

Hoe wordt het aangepakt? 

Er zijn vier stappen die de vakmannen zetten op het gebied van woningontruiming. Ten eerste gaan ze overleggen met de klant. Ze bespreken wat de plannen zijn, wat er precies moet gebeuren en hoe jij het liefst wil dat dit gebeurt.
Vervolgens beginnen ze met ontruimen. Alles wordt gesorteerd en verplaatst naar de juiste plek. Wanneer er iets gedoneerd kan worden of weggegooid kan worden zorgen ze dat dit gebeurt.
Als laatste gaan ze schoonmaken en ze kunnen zelfs de sleutel voor jou inleveren.