Inspiratie voor de aanleg van je tuin

Wanneer je een tuin aan wil leggen zijn er een aantal punten waar je over na moet denken. Om het je een beetje makkelijker te maken vind je hier inspiratie voor de aanleg van je tuin. 

Siertuin 

Bij een siertuin is groen ontzettend belangrijk. Het groene brengt namelijk sfeer in de tuin. Let bij het kiezen van planten goed na over wat voor kleuren je in je tuin wilt en kijk naar kleurcombinaties.
Wanneer je speelt met hoogte in je tuin kun je op een speelse manier sfeer en volume creëren.
Planten en bloemen aanleggen is niet de enige manier waarop je een siertuin in kunt richten. Door verschillende soorten bestrating aan te leggen zorg je voor gezellige variatie.

Onderhoudsvriendelijke tuin 

Een mooie tuin is hartstikke leuk, maar niet iedereen heeft zin in dat eindeloze onderhoud wat daar bij komt kijken. Maar je kunt ook een leuke tuin aanleggen die niet heel veel onderhoud nodig heeft. Dit kun je doen door veel dezelfde soort planten aan te leggen. Ook is veel bestrating niet per se de manier waarop je onderhoud verminderd.  Een andere manier is door veel vaste planten toe te voegen aan je tuin. 


Heb je dit allemaal gedaan en moet er nog steeds onderhoud uitgevoerd worden? Neem dan even een kijkje op hovenier.website voor meer informatie over hovenieren. 

hovenier.website

Landelijk 

Er zijn een aantal dingen waaraan je een landelijke tuin kunt herkennen. Het grootste onderdeel hiervan is dat er veel planten zijn die vrij hun gang kunnen gaan. Dit maakt onderhoud ook makkelijker, omdat er geen strakke indeling is. Wel kan het soms wat uit de hand lopen.
Een andere manier waarop je een landelijke sfeer kunt maken is door een pad aan te leggen met houtsnippers. 

Moderne tuin 

Als laatste gaan we het hebben over de moderne tuin. Een moderne tuin is vaak het tegenovergestelde van de landelijke tuin. Strakke lijnen en een groot terras zijn hierbij erg belangrijk. Er wordt gezorgd voor veel rust in de tuin doordat er veel gebruik gemaakt wordt van geometrie. De tuinmeubels hebben neutrale kleuren en er is een net gazon. Om het toch sfeer te geven kun je planten en bloemen toevoegen, maar zorg ervoor dat dit niet overheerst.