Wat kost een verhuisfirma inschakelen?

Bij het verhuizen kun je vaak wel een handje gebruiken. Daarom kun je er voor kiezen een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen met inpakken en vervoer. Maar hoeveel kost een verhuisfirma inschakelen? 

Kosten verhuisbedrijf berekenen: zo doe je dat

Wanneer je gaat verhuizen wil je niet te veel geld uitgeven aan een te dure verhuisfirma. Het is daarom goed om van tevoren een budget op te stellen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald. Maar hoe bereken je de kosten van een verhuisbedrijf? Lees meer over verhuisbedrijven en de prijzen op VSNM of lees hier verder. Er zijn namelijk verschillende factoren die de prijs van een verhuizing bepalen. Lees hieronder wat deze factoren zijn en hoeveel de gemiddelde prijs is. 

Factoren Prijs 
Kleine woning€ 500,- en € 900,-
Middelgrote woning€ 700,- en € 1.100,
Grote woning€ 900,- en € 1.300,-
De prijs van een verhuisfirma hangt af van de omvang van de woning. Wanneer je een kleine inboedel moet verhuizen betekent dit namelijk ook minder werk voor het verhuisbedrijf.
Bij een kleine woning spreek je vaak over gemiddeld 20 m² terwijl een grote woning al snel 70 m² is. 
Inpakservice€ 40,- per uur
montage service € 30,- tot € 40,- per uur
Klussenservice € 40,- per uur
Opslag€ 100,- per maand
Hierbij is er sprake van ‘extra verhuisdiensten’. Deze diensten zijn dus niet automatisch inbegrepen bij de verhuizing en is iets waar je voor kunt kiezen. 

Een verhuislift nodig? 

Niet elke verhuizing vraagt om een verhuislift, maar veel verhuisbedrijven bieden deze optie wel. Vaak kun je ook alleen de verhuislift huren wanneer je zware meubels van een hogere verdieping moet halen. 

De prijs van een verhuislift verschilt ook per bedrijf, maar de gemiddelde prijzen liggen tussen de € 65,- en de € 155,-. Het grote verschilt, ligt aan hoe lang je de verhuislift kunt gebruiken en of er één of meerdere bedieners nodig zijn. Ook de verschillende verdiepingen kunnen hier een rol in spelen.