Wat kost het om dakpannen te vervangen?

Zijn je dakpannen beschadigd of is je dakbedekking toe aan renovatie? Dakwerken zijn een dure uitgave, maar nodig om een droog dak boven je hoofd te houden. In dit artikel lees je alles over de kosten van verschillende dakwerken!

Dakreparatie

Gaat het om een paar dakpannen die stuk zijn en vervangen moeten worden? Dan hoeft zeker nog niet het hele dak vervangen te worden. Door deze dakpannen meteen aan te pakken, voorkom je grotere schade en hoge kosten. Het inschakelen van een vakman in Noord-Holland voor dak reparatie kost gemiddeld € 30,- per m².

Dakrenovatie

Zijn er meerdere dakpannen ernstig beschadigd? Dan is misschien een dakrenovatie wel nodig. Voor een dakrenovatie betaal je gemiddeld tussen de € 50,- en € 100,- per m². Bij een dakrenovatie is het uitgangspunt om de kwaliteit van het dak te verbeteren. Daarom worden bij een renovatie ook de onderdelen die nog prima in orde zijn intact gehouden. Op deze manier bespaar je op de kosten van een dakrenovatie.

Moeten er toch dakpannen worden vervangen?

Is het dan toch tijd om dakpannen te vervangen? Je kunt kiezen om betondakpannen te laten plaatsen of kleidakpannen. Betondakpannen zijn een stuk voordeliger, maar hebben een kortere levensduur. Zo betaal je voor betonnen dakpannen met een levensduur van 30 jaar gemiddeld € 50,- euro per m². Keramische dakpannen gaan twee keer zo lang mee. Daar betaal je gemiddeld € 60,- per m² voor.

Prijsvoorbeeld nieuw dak 2022

Om je even een beter beeld te geven van de kosten om dakpannen te vervangen, hebben we een prijsvoorbeeld uitgerekend. Wanneer je kiest voor keramische dakpannen, komen de totale kosten voor een nieuw dak van 60 m² uit op een totaalbedrag van € 4.200,- euro.De goedkopere optie is om voor betonnen dakpannen te gaan. Dan betaal je voor hetzelfde dak van 60 m² € 3.300,- euro.