Wat zijn kozijnen?

Wat zijn kozijnen nou precies? Een kozijn is een raamwerk, meestal van hout, metaal of kunststof waarin een deur, raam of een ander element kan worden geplaatst. Een kozijn is ook erg goed om inbraken te voorkomen. Dit geldt niet voor elk soort kozijn. Je hebt een kozijn waar speciale elementen in zijn gemaakt met het PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) zijn beter bestand tegen inbraak. De eisen zijn vastgelegd in het politiekeurmerk. Dit systeem werkt met een 100 puntensysteem. De score tussen de 0 en 99% geeft de vermindering van de kans op inbraak aan. 

kozijn plaatsen

Wat zijn houten kozijnen

Een houten kozijn wordt vervaardigd uit hardhout of naaldhout. Een kozijn kan bestaan van afzelia, meranti of merbau. Een kozijn van hout hoeft niet worden geschilderd. Een kozijn uit duurzaamheidsklasse 4 of 5 dient wel geschilderd te worden om de levensduur van het kozijn te verlengen. Een kozijn uit de duurzaamheidsklasse 4 of 5. Moet eens in de 8-10 jaar opnieuw geschilderd worden. Er zijn nog meer houtsoorten die veel worden gebruikt voor een kozijn. Hier volgen een aantal houtsoorten: vuren, grenen, lariks, robinia en sapupira. Duurzaam hout is voorzien van het FSC keurmerk of het KOMO keurmerk. 

kozijnen

Veel gekozen kozijnen

De meest gekozen kozijn is de K-Vision kozijn. Deze is populair vanwege de aluminium uitstraling en uniek dankzij de vlakke look. Deze kozijn is voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal. De andere is de K-Vision Trend. Deze heeft dezelfde uitstraling als een houten kozijn. Bevat over een uitstekende isolering.