Welke kamerplanten zijn geschikt als badkamer plant?

Hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid. Sommige planten doen het heel goed in jouw badkamer door die twee kenmerken. De badkamer plant kan ook een hele mooie toevoeging zijn aan jouw badkamer. Met wat groen kan je jouw badkamer omtoveren tot een hele hippe spa. Een bijkomend voordeel is dat het zuurstofgehalte natuurlijk geboost wordt door wat groen. Voor welke planten kies je in jouw badkamer? Hoe verzorg je de badkamerplanten? Lees hier onze tips.

Voor welke plant kies je als badkamer plant?

Heb je een grote of een kleine badkamer? Belangrijk is om hier eerst naar te kijken voordat je een keuze gaat maken voor welke plantjes je kiest. In een kleine badkamer kan je kiezen voor luchtplantjes. Luchtplantjes halen veel voeding uit de lucht, ze mogen dan ook niet in een afgesloten pot zitten. Er moet altijd een opening in zijn. Een leuke toevoeging in jouw badkamer kan ook de Koffieplant zijn. Deze is makkelijk te verzorgen. Als ze te veel water krijgen, dan worden de bladeren bruin. Als je een middelgrote badkamer bezit, met een mooi zithoekje kan je kiezen voor de Sansevieria Zeylanica. Dit is een gemakkelijke kamerplant, die niet veel water nodig heeft. Bij een grote badkamer kies je al snel voor de grote Mexicaanse Bergpalm. Deze grote kamerplant heeft veerachtige bladeren en luchtzuiverende kwaliteiten. Het draagt dus bij aan een gezond klimaat van jouw badkamer.

Hoe verzorg je een badkamer plant?

Een badkamer plant heeft wat natuurlijk licht nodig. Dus wil je een badkamer plant? Check dit als eerste. Heeft jouw badkamer geen ramen? Helaas, dan houdt het feest op. Daarnaast is damp en vocht belangrijk voor de planten, want dan voelt het net aan als een tropisch regenwoud voor hen. Dus de badkamer plant voelt zich het meest thuis na de ochtendspits. Je kunt de planten bijknippen als je ze te groot vindt worden. Geef de planten elke week water, check bij aankoop van de plant hoeveel water die nodig heeft. Soms kan dit afwijken. Om de planten optimaal te verzorgen kan je elke twee weken een beetje groene voeding bij het water geven.

Wil je ook een grote makkelijke kamerplant, kies dan voor de Dracaena Green

Gemakkelijke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben, dat zien mensen die geen groene vingers hebben graag zitten. En gelukkig bestaan die ook! Een grote makkelijke kamerplant is Dracaena Green. Deze grote makkelijke kamerplant heeft weinig verzorging nodig. De plant wordt ook wel drakenbloedboom genoemd. Dit komt doordat deze prachtige bladeren heeft.