Welke schuurmachine kiezen?

Het kan soms een hele zoektocht zijn om de juiste schuurmachine te vinden die bij jou past. Dit komt namelijk, omdat niet iedereen dezelfde werkzaamheden hoeft uit te voeren. Dan maakt de fabrikant het ook nog eens extra moeilijk voor je, want er worden nogal wat verschillende schuurmachines aangeboden. Dan kun je kijken naar de soorten, maar ook naar de merken schuurmachines. Het blijft een hele zoektocht! Toch kunnen wij je misschien helpen. Laten we daarom overgaan van ‘een naald in de hooiberg’, naar een schuurmachine per schuurklus. Zie ons als je persoonlijke adviseur op het gebied van schuurmachines. Hieronder beschrijven wij drie situaties die voor kunnen komen. Bij elke situatie adviseren wij een schuurmachine die daar het best bij past.

 

Grote oppervlakken schuren?

Het schuren van grote oppervlakken komt veel voor. Dan is het de vraag, hoe groot is het oppervlak dat geschuurd moet worden? Bijvoorbeeld als we spreken over een houtbewerker. Daar heb je het niet over kleine oppervlakken, maar juist meters tot kilometers aan houtverwerking. Hiervoor is een stationaire bandschuurmachine de oplossing. Deze kan zowel uit een band of schijf bestaan. Over het algemeen hebben klussers hier niks mee te maken. Meestal kan een band- of excenterschuurmachine al voldoende mogelijkheden bieden.

Hoeken schuren

Natuurlijk is een bandschuurmachine ideaal voor de grote oppervlakken, maar wat nou als je hoeken wilt schuren? Hoeken schuren gaat dan niet lukken met een schuurband of schuurschijf. Nee, dit is het moment dat de delta schuurmachine zijn intrede doet. Je zou ook nog een vlakschuurmachine kunnen gebruiken, maar deze haakt helaas af bij hoeken kleiner dan 90 graden. Een andere mogelijkheid is een multischuurmachine. Deze heeft de voordelen van zowel een vlak- als deltaschuurmachine.

Gebogen oppervlakken schuren

Iets wat ook niet mag ontbreken is het schuren van gebogen oppervlakken. Planken zijn over het algemeen recht, maar het kan voorkomen dat je gebogen planken hebt. Wanneer kom je dit tegen? Nou, dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een boot bouwt of stoelen wilt schuren. Zo zijn er wel meer ronde vormen in de houtbewerking. Een excenterschuurmachine is hiervoor de perfecte oplossing! Ideaal en snel en kan ook nog eens voor horizontale oppervlakken gebruikt worden. Wat wil je nog meer?