Welke woontrends gaan we terugzien in 2021?

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends, want de woonbranche staat nooit stil. In dit artikel gaan we de meest uiteenlopende woontrends bespreken. We gaan het hebben over ‘Veggie’ en ‘Natural beauty’ wonen. Ook gaan we het hebben over ‘multifunctioneel interieur’ en ‘slim interieur’. Ook gaan we het hebben over dé vloeren en raamdecoratie voor dit jaar. Laat je inspireren door de trends. Geef er gerust je eigen draai aan. Maar zorg wel dat je interieur tijdloos is. Bekijk ook eens de website van Vloerloods.

Veggie en natural beauty trend

Minimalistisch, natuurvriendelijk en eenvoudig. Dit zijn enkele steekwoorden die goed passen bij de veggie en natural beauty trend voor 2020. Tegenwoordig hoor je in de maatschappij vaak een tegengeluid. Dieren en de natuur moeten ontzien worden. In huiskamer met een veggie en natural tintje zul je geen vellen van dieren vinden en ook geen overdreven dure energieverspillende apparaten. De meubels zullen duurzaam zijn gemaakt. In het proces wordt rekening gehouden met het milieu. Ook gaan mensen die kiezen voor een veggie en natural beauty interieur vaak voor meubels uit een tweedehands winkel. Op deze manier ben je vriendelijker voor de natuur.

Multifunctioneel en slim interieur

Dit is misschien een beetje een tegenhanger van de vorige trend. In dit interieur staat vooruitstrevendheid centraal. In veel interieurs zie je tegenwoordig dat slimme apparaten te besturen zijn via je de mobiele telefoon. Lampen en het koffiezetapparaat kun je met een klik op de telefoon aanzetten en uitzetten. Mensen houden van een inrichting die slim wordt in gericht. Kleine appartementen worden zo ingericht dat de ruimte zo goed mogelijk wordt benut.

Tijdloos interieur

Het is belangrijk dat interieur niet volledig reilt en zeilt op wisselende trends. Zorg dat je met bepaalde details je interieur opfleurt in een bepaalde stijl. Zorg dat je interieur daarnaast een beetje een tijdloos karakter meegeeft, je wilt natuurlijk niet elke 4 jaar je interieur aanpassen. Zorg dus dat je banken en stoelen koopt waar je de komende 15 tot 20 jaar mee vooruit kan. Met leuke lampjes, kleedjes en tierelantijntjes kun je je interieur aanpassen naar aanleiding van de trends.