Woonkamer inrichten: tips

Soms kijk je naar je woonkamer en denk je; ”het is wel eens tijd voor verandering”. Dat is niet gek, want je brengt veel tijd in de woonkamer door. Daarnaast heb je het afgelopen waarschijnlijk ook veel thuis doorgebracht en vind je wel eens dat de woonkamer wat extra aandacht mag gebruiken. In dit blog geven we je een aantal tips waarmee je je woonkamer een mooie make-over kunt geven!

Kleuren

De kleuren die je gebruikt in de woonkamer zijn alles bepalend voor hoe groot de kamer lijkt én de sfeer in de ruimte. Heb je een kleine ruimte? Kies dan niet voor donkere kleuren, zoals zwart of donkergroen. Neem in dat geval dan juist lichte kleuren, zoals gebroken wit en roze. Hierdoor zal de ruimte veel groter lijken. Ook bepalen kleuren erg de sfeer in de woonkamer. Zo geven donkere kleuren in combinatie met chique meubels een luxe uitstraling. Maar wat je zeker niet moet doen, is heel veel kleuren combinatie. Dan wordt het namelijk erg onrustig en lijkt het niet één geheel.

Vloerkleed

Naast een bank, kastjes en andere meubels, hebben ook veel mensen een vloerkleed in een huiskamer liggen. Dit geeft een warm gevoel en voorkomt ook koude voeten in de winter. Maar hoe groot moet deze eigenlijk zijn? Dit ligt aan waar je het neer wilt leggen. Wil je het alleen onder een tafeltje doen als decoratie? Dan is een vloerkleed van 80 x 150 cm wel al voldoende. Wil je hem langs de bank leggen of heb je gewoon een grote woonkamer? Kies dan voor een grote!

Salontafel

Wat natuurlijk niet mag ontbreken, is een salontafel. Handig voor de thee en koffie en om tijdschriften mooi op neer te leggen. Echter, wat voor salontafel moet je eigenlijk kiezen? Dit ligt ook aan de grootte en sfeer van de ruimte. Heb je een chiquere woonkamer? Kies dan voor een luxe salontafel. Is jouw woonkamer landelijk ingericht? Ga dan voor een houten tafeltje. Ook is de ruimte van belang. Is je woonkamer klein of rechthoekig? Dan is een ronde salontafel een goede keuze, aangezien dit een warme uitstraling geeft.

Wil je meer tips weten? Kijk dan eens op Solfelt voor meer nuttige informatie!