Woningverbetering met kleine aanpassingen

Een woningverbetering kan op veel manieren gedaan worden, en je hoeft niet altijd groot uit te pakken om een mooi eindresultaat te krijgen. Hieronder lees je hoe je door kleine aanpassingen je woning kan verbeteren. 

Kleine klussen 

Verbetering vind je in de kleine dingen. En het uiterlijk van je huis kan al heel veel veranderen. Denk hierbij aan het stuken en schilderen van een muur of het aanleggen van nieuwe elektriciteit of verwarming. Op De 10 Beste vind je vakmannen die je hierbij kunnen helpen. Dit zijn een aantal kleine klussen die ze kunnen uitvoeren: 

  • Schilderwerk. Wanneer behang of verf begint af te bladeren weet je dat het tijd is om een nieuw laagje aan te brengen. Dit kan zowel binnen als buiten gedaan worden. 
  • Verlichting aanbrengen. Geef je huis een nieuwe look door sfeerverlichting aan te leggen of door stopcontacten aan te laten leggen. 
  • Dakgoten schoonmaken. Door dakgoten schoon te maken onderhoud je ook meteen je dak. Wanneer een dakgoot namelijk verstopt raakt of kapot gaat, wordt de kans op een daklekkage groter. 

Er zijn nog veel meer kleine klussen die een groot verschil maken.

De 10 Beste

Woning verduurzamen 

Een woning verduurzamen kan op verschillende manieren gedaan worden. Grote werkzaamheden zoals dak of spouwmuur isolatie aanleggen zijn niet de enige manieren waarop je dit kunt doen. 

Isolatie kan namelijk ook makkelijker gedaan worden door bijvoorbeeld rolluiken aan te schaffen, of door speciale isolerende verf aan te brengen. Ook extra dik glas zorgt voor isolatie waardoor je de kachel minder hoeft te gebruiken. 

Je kunt er ook voor kiezen om infra-rood licht aan te schaffen. Dit is vooral duurzaam op het moment dat je niet je hele huis hoeft te verwarmen, maar alleen bijvoorbeeld een kleine kamer. 

Binnen en buiten 

Je woning verbeteren kun je zowel binnen doen als buiten. Voor binnen zijn er al een aantal mogelijkheden genoemd. Maar buiten kan er ook veel gedaan worden. Zo kun je een tuinman inschakelen om onderhoud uit te voeren, of kun je een buitenschilder laten komen om de gevel een nieuw likje verf te geven.