Zelf hout kappen? Tegenwoordig koop je haardhout online!

Naast de gebruikte wintermaanden hebben we de open haard ook steeds vaker in de zomer aan. In veel tuinen wordt in de zomeravonden ook volop aan ‘genieten bij de openhaard’ gedaan. Waarom naar binnen gaan als het buiten nog zo lekker is. Bij 123hout.nl koop je het beste hout voor de mooiste vuurtjes, vanuit je luie stoel! Het hout wordt gratis thuisbezorgd en is van hoogwaardige kwaliteit.

De juiste keuze in openhaardhoutIMG_04092015_161954
Het is lastig om precies aan te geven hoelang, hoeveel uur, hout brandt. De duur van de verbranding is namelijk niet alleen afhankelijk van het hout, maar ook van bijvoorbeeld het type openhaard en de luchtregulatie. Wel is het van belang dat het hout goed gedroogd is en dus een laag vochtgehalte heeft (minder dan 20%).

De juist houtsoort is afhankelijk van je eigen wensen. Wil je een langzame verbranding, dan doe je er verstandig aan te kiezen voor hardhout. Zachthout is een stuk goedkoper, en brandt ook sneller weg. Overigens zijn er op het gebied van warmteafgifte weinig verschillen tussen hardhout en zachthout. Bij een openhaard speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Loofhout is een hierbij een verstandige keuze, naaldhout sist en knettert namelijk.

IMG_04092015_161959Verschillende soorten hout
Bij www.123hout.nl  vind je verschillende soorten haardhout, waaronder het populaire eikenhout, maar ook haagbeukhout, essenhout en berkenhout. Eikenhout is elastisch en zorgt voor een langzame verbranding. Haagbeukhout brandt nog langzamer. Het is namelijk zwaarder dan eikenhout en heeft hierdoor een zeer hoog rendement. Naast het trage verbrandingsproces geeft haagbeukhout ook een mooi en rustig vlammenspel, om uren in weg te dromen! Buiten het haagbeukhout en eikenhout kan ook essenhout prima gebruikt worden in de open haard. Berkenhout behoort tot de middelharde houtsoorten en is makkelijk in gebruik. De witte bast geeft een fraai aangezicht, leuk voor de sfeer!

24/7 hout bestellen
De website www.123hout.nl  levert online openhaardhout in pallets, netten, briketten en accessoires aan consumenten. Het bedrijf is begonnen vanuit een kleine loods in Friesland en inmiddels de grootste haardhout, stookhout en brandhout leverancier van Nederland. Er is maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 20.00 uur iemand aanwezig om de klant telefonisch van advies te voorzien, maar de website is zo helder opgesteld, dat de meeste vragen tijdens de bestelling al worden beantwoord. Het hout wordt gratis bezorgd en afhalen in het magazijn in Hoogeveen is (op afspraak) ook mogelijk.