3 leuke ideeën om zelf tuinmeubelen te maken!

Zelf tuinmeubelen maken zorgt er niet alleen voor dat je een echt uniek meubel in de tuin hebt staan, maar je bespaart ook flink wat geld. Het enige dat je nodig hebt is materiaal, een aantal gereedschappen en inspiratie. Wij hebben een aantal leuke ideetjes voor jou uitgewerkt, het enige dat je hoeft te doen verder is hout bestellen en je kunt aan de slag.

Houten loungebank zelf maken

Een houten loungebank van steigerhout is helemaal hip. Je kunt een houten loungebank zelf maken, het enige dat je nodig hebt is een handzaag, een cirkelzaag en een accuboormachine. Check voordat je aan de slag gaat welke kussenmaten er beschikbaar zijn en pas het formaat van de bank hier op aan. Het is namelijk erg duur om tuinkussens op maat te laten maken. Als het hout dat je uitkiest niet geïmpregneerd is, is het verstandig om rubberen voetjes te monteren onder je nieuwe loungebank. Zo voorkom je dat het hout altijd nat is. Zodra je de planken op maat hebt gezaagd en aan elkaar gaat bevestigen is het belangrijk om dit niet te strak te doen, zodat de planken ruimte hebben om uit te zetten. Om jouw nieuwe zithoek echt comfortabel te maken is het prettig om wat schaduw in de tuin te creëren.

Maak je eigen bijzettafel

Geniet jij vaak van een hapje en een drankje in de tuin? Dan is het een goed idee om een bijzettafel te maken van hout of pallets. Ook de niet doe-het-zelvers kunnen deze klus vaak klaren omdat het niet zo ingewikkeld is. Wat je nodig hebt zijn één of meerdere pallets, afhankelijk van de hoogte van de bijzettafel. Als je een simpele lage bijzettafel wilt maken die je makkelijk kunt verplaatsen hoef je de pallet alleen maar te voorzien van wieltjes. Voor een hogere tafel kun je pootjes onder de pallets maken of meerdere pallets op elkaar stapelen. Door de pallets eerst te schuren en te verven kun je de tafel de uitstraling geven die jij wilt. Voorzie deze bijvoorbeeld van een stoere whitewash.

Plantenbakken maken

Zelf tuinmeubelen maken is een leuke bezigheid waar je steeds meer handigheid in krijgt. Ook kun je zelf leuke accessoires voor in de tuin maken, zoals plantenbakken. Deze kun je zelf precies op maat maken, van de houtsoort die jij mooi vindt. Houten plantenbakken zien er stijlvol en strak uit en passen mooi in zo goed als iedere tuin. Het organische materiaal past goed bij het groen dat er in de plantenbak staat. Het is praktisch om wieltjes onder de plantenbak te monteren zodat deze verrijdbaar is. Zo kun je jouw tuin af en toe anders indelen. Ook kun je, als je de tuin winterklaar gaat maken, de plantenbakken in de schuur of binnen zetten als jou planten niet tegen lage temperaturen kunnen. Een houten plantenbak gevuld met aarde weegt namelijk aardig wat.