Wat zijn de voordelen van vitrage en inbetween gordijnen?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er vandaag de dag op de markt heel wat verschillende soorten gordijnen zijn terug te vinden. Eén van deze verschillende soorten gordijnen zijn de zogenaamde inbetweens of vitrage. Het betreft hier een licht gordijn welke eigenlijk door de jaren heen altijd al uiterst populair is geweest. Ben jij ook van plan om in jouw huis gebruik te gaan maken van (nieuwe) gordijnen en ben je benieuwd naar de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van vitrage en inbetween gordijnen? In dat geval zal je kunnen concluderen dat deze pagina je alles zal vertellen waar je naar op zoek bent!

1.) De kamer kan worden beschermd tegen de felle zon

In eerste instantie is het zo dat vitrage en inbetween gordijnen ervoor zorgen dat de invloed van een felle zon op de kamer aanzienlijk kan worden beperkt. Let wel, dit betekent niet dat het in de kamer donker zal worden gemaakt. Voor vitrage en inbetween gordijnen geldt namelijk dat ze zijn vervaardigd uit een lichte en gedeeltelijk transparante stof. Deze zorgt ervoor dat de impact van het warme zonlicht op de ruimte in huis enigszins kan worden getemperd, maar tegelijkertijd blijft het wel mogelijk om bijvoorbeeld naar buiten te kijken. 

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat vitrage doorgaans altijd wordt gecombineerd met andere gordijnen. In menig aantal woonkamers wordt er tegenwoordig bijvoorbeeld voor gekozen om vitrage te combineren met verduisterende (over)gordijnen. Op deze manier kan je niet alleen tijdens de dag, maar ook in de avond jouw kamer precies op die manier “afsluiten” van de buitenwereld zoals jij dat wil. In ieder geval, vitrage en inbetween gordijnen beschikken dus in de praktijk helemaal niet over een verduisterende werking, integendeel. 

2.) Inbetween gordijnen ogen best leuk

De kans is bijzonder groot dat je ooit wel al eens in een huis naar binnen bent geweest waarin de ramen op geen enkele manier waren bekleed. Dat is natuurlijk perfect mogelijk, mensen moeten op dit vlak zelf hun eigen keuzes maken. Dit gezegd zijnde realiseert het aanbrengen van vitrage en inbetween gordijnen toch een extra gezellig effect. Je krijgt echt het gevoel alsof de ruimte als het ware wordt beschermd tegen de buitenwereld. Niet alleen slagen vitrage en inbetween gordijnen er in de praktijk dan ook in om hevig zonlicht buiten te houden, ook de depressief makende invloed van het slechte weer buiten kan op deze manier worden beperkt. Ook dit is dus zeker een goede reden om voor vitrage te kiezen in je woning!

3.) De mate aan inkijk in je woning kan aanzienlijk worden beperkt

Een derde voordeel is vooral privacy gerelateerd. Vitrage en inbetween gordijnen maken het in de praktijk namelijk eveneens mogelijk om de mate aan inkijk in je huis te verbeteren. Heel wat mensen vinden het niet fijn wanneer iemand vanop straat zomaar naar binnen kan kijken in de woning. Door gebruik te maken van vitrage en inbetween gordijnen is het mogelijk om hier een einde aan te maken. Ondanks het feit dat er wel nog silhouetten waargenomen kunnen worden in de woning is het zo dat de mate aan inkijk toch sterk kan worden beperkt. Ben je dus met andere woorden nog op zoek naar een mogelijkheid om de privacy in je woning een extra duwtje in de rug te geven? Dan kan het gebruik van vitrage en inbetween gordijnen daar ongetwijfeld een aardig handje bij helpen! 

4.) Vitrage en inbetween gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

Vaak wordt nog steeds gedacht dat vitrage en inbetween gordijnen slechts verkrijgbaar zijn in één enkele uitvoering. Dat is echter absoluut niet juist, integendeel. Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende soorten vitrage op de markt verschenen. Denk hierbij aan: 

  1. Vitrage welke is gemaakt van polyester; 
  2. Inbetweens van katoen; 
  3. Exemplaren die zijn vervaardigd uit linnen; 

Voor welke van de bovenstaande opties jij zal kiezen is natuurlijk sterk afhankelijk van meerdere factoren. Zo zal je niet alleen rekening willen houden met je persoonlijke voorkeur op vlak van uitstraling. Wat bovendien immers ook te denken van de kwaliteit van de stof? Bovendien is het zo dat de ene stof al wat beter binnen de stijl van je woning zal passen dan de ander. Hoe dan ook, wil jij graag vitrage of inbetween gordijnen kopen? Hou dan zeker rekening met de verschillende materialen waaruit ze kunnen bestaan!

5.) Vitrage is perfect combineerbaar

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat vitrage wordt gecombineerd met andere soorten raamdecoratie. Dit kan in de praktijk eigenlijk van alles zijn. Denk hierbij dan ook niet alleen aan rolgordijnen of jaloezieën, maar ook aan bijvoorbeeld een combinatie met een gordijn. In ieder geval, wanneer ook jij er graag voor wil kiezen om vitrage te combineren met een andere vorm van raamdecoratie is dit steeds zonder probleem mogelijk.

6.) Vitrage en inbetween gordijnen zijn erg betaalbaar

Een ander niet onbelangrijk voordeel is terug te vinden in het feit dat vitrage en inbetween gordijnen over een zeer interessant en toegankelijk prijskaartje beschikken. Veel mensen zijn op zoek naar een bepaalde vorm van raamdecoratie, maar hebben daar slechts een beperkt budget voor beschikbaar. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan de keuze voor vitrage of inbetween gordijnen het meest voor de hand liggend zijn. Ze doen precies wat je er van verwacht terwijl de aankoopprijs ook nog eens lekker scherp is. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

7.) Ze kunnen overal in huis tot hun recht komen

Last but not least is het zo dat vitrage en inbetween gordijnen ook nog eens overal in huis tot hun recht kunnen komen. Je hangt ze dan ook met andere woorden niet alleen maar in de woonkamer, maar ook in bijvoorbeeld de slaapkamer en in tal van andere ruimtes. Beschik jij over een thuiskantoor en ben je nog op zoek naar een mogelijkheid om het hevige zonlicht daar buiten te sluiten? Ook in dat geval is het mogelijk om daarvoor gebruik te maken van vitrage en inbetween gordijnen.

Meer weten over de verschillen en overeenkomsten van vitrage en inbetween gordijnen, kijk meteen op www.doehetbudget.nl.