Zo verf jij je nieuwe huis 

Als je jouw huis wilt verven zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. In dit artikel lees je waar je op moet letten. Zo kan je met een goede start beginnen aan het verven van je huis. 

De juiste materialen 

Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt. Schaf kleine en grote rollers en kwasten aan. Voor grote oppervlakten gebruik je grote rollers en voor kleinere oppervlakten gebruik je kleine rollers. Met de kwasten verf je de randen en kan je kleine foutjes corrigeren. Zorg daarnaast voor een zeil, dat je op de grond kunt leggen en over je meubels. Zo voorkom je dat je verf krijgt op plekken, waar je het niet wilt hebben. Draag daarnaast een oude outfit tijdens het verven. 

De keuze qua verf 

Er is volop keuze qua verf. Je vindt in vele budgetwinkels goedkope verf, maar je kunt ook terecht bij doe-het-zelf winkels voor de aankoop van verf. Wat is de beste keuze? Bij de keuze van verf is het belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit verf. Goedkoop is hierbij vaak duurkoop. Als je goedkope verf koopt dat niet van goede kwaliteit is, heb je minder lang plezier van je geverfde muren. Na een korte periode moet je dan weer opnieuw gaan verven. Goede kwaliteit verf kan je ook makkelijk online bestellen. Een aanrader om je verf te kopen is Verfstein. Via deze website www.verfstein.nl bestel je makkelijk goede merken. Verfstein heeft al ervaring met het verkopen van verf sinds 1954. Daarnaast hebben ze een goede beoordeling, namelijk maar liefst een 9,5 op een schaal van 1 t/m 10. Twijfel je over wat je moet aanschaffen? Maak dan gebruik van het gratis persoonlijke advies bij Verfstein. 
 

Zelf doen versus uitbesteden 

Zelf je huis verven kan best veel tijd kosten. Bovendien kan je het beste overdag verven, omdat je in het donker niet goed kunt zien hoe de verf pakt. Dit betekent dat de meeste mensen in het weekend moeten gaan verven. Dit kan erg vermoeiend zijn, omdat je hierdoor niet tot rust kunt komen. Wil je doordeweeks verven? Dan moet je verlof opnemen. In de zomermaanden is het vaak wel nog mogelijk om na je werktijd in het zonlicht te verven. Heb je geen zin of energie om tijd hierin te investeren? Dan kan je het verven uitbesteden. Vaak is het dan een stuk sneller klaar. Een ander voordeel is dat het er vaak net iets netter eruitziet.  

Heb je nog geen ervaring met verven, maar wil je het wel zelf doen? Vraag dan een vriend(in) met ervaring om een paar uur met je samen te verven. Zo leer je het makkelijk van een meer ervaren persoon.