3 dingen waar je aan moet denken als je je gevel opnieuw wilt bekleden

Ben jij de huidige gevel van je woning helemaal zat en denk je erover om hem opnieuw te gaan bekleden? Misschien is de gevel niet je stijl of is hij gewoon echt toe aan vervanging. In beide gevallen is het goed om te weten waar je aan begint. In dit artikel wijs ik je dan ook op drie dingen die je zeker niet moet vergeten bij het opnieuw bekleden van je gevel.  

Zorg dat de gevelbekleding bij je huis past

Gevelbekleding aanpassen doe je waarschijnlijk niet zo snel nog een keer. Het is dan ook belangrijk dat je hierin de juiste keuzes maakt en ervoor zorgt dat je het over een aantal jaar nog mooi vindt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je de nieuwe gevelbekleding laat aansluiten op de stijl van je woning. Het is tenslotte wel een beetje vreemd als je een klassieke jaren ‘30 woning met een super moderne gevel gaat bekleden. Ook is het goed om de regels in jouw gemeente te raadplegen als je je nieuwe gevelbekleding uit kiest. Het kan zijn dat er bepaalde regels zijn verbonden aan de stijl en kleur van jouw gevel.  

Kies voor kwaliteit

Ja, je gevel opnieuw bekleden is waarschijnlijk al duur genoeg en daarom kies je misschien al snel voor de goedkoopste opties. Toch is dit niet aan te raden, ze zeggen niet voor niks: goedkoop is duurkoop. In het geval van gevelbekleding kan dit nog best wel eens het geval zijn. Kijk daarom echt naar de kwaliteit van het materiaal dat je gaat gebruiken en besteed de klus uit (tenzij je zelf professional bent). Veel mensen denken dat ze zelf wel even hun gevel opnieuw kunnen bekleden, maar komen dan toch snel van een koude kermis thuis. Het is namelijk een klus die nog best wat voeten in de aarde heeft, daarom kun je het beter aan een professional overlaten. 

Wil je je woning extra isoleren?

Als je toch al je hele gevel gaat vervangen, dan kun je net zo goed meteen kijken of je je woning nog extra wilt isoleren. Het zou tenslotte zonde zijn als je nu je gevel gaat vervangen en je over een paar jaar denkt: had ik nu toch maar een beter geïsoleerde woning. Het is misschien even een extra investering, maar je gaat het waarschijnlijk ook merken op je energierekening (in positieve zin).