3 x voordelen van een zonnebank in huis

Ga jij met enige regelmaat naar de zonnebank en denk je er nu over na om er zelf één in huis te nemen? Twijfel dan niet meer en doe het gewoon. Een zonnebank heeft namelijk zeker ook voordelen voor jou en hoe makkelijk is het als je hem gewoon binnenshuis hebt? In dit artikel bespreek ik de verschillende voordelen die verbonden zitten aan een zonnebank in huis.

Onbeperkte gratis toegang

We beginnen natuurlijk met het grootste voordeel: je kunt onbeperkt én gratis gebruik maken van je eigen zonnebank. Geen afspraak maken of in de zonnestudio wachten tot er een bank vrij is, maar gewoon op ieder willekeurig moment bedenken dat je zin hebt om even onder de zonnebank te gaan. Ook hoef je er niet voor uit huis, wat weer tijd scheelt, waardoor je misschien sneller gaat. Natuurlijk kost een eigen zonnebank ook geld in de vorm van stroom en aanschaf, maar dat voelt misschien wel anders dan iedere keer betalen voor een tripje naar de zonnestudio. 

Een zonnebank kopen? Kijk eens bij Van Dalfsen Zon & Sauna.

Vitamine D

Een zonnebank is misschien niet het allerbeste voor je en er komen steeds meer negatieve associaties bij het feit dat we er gebruik van maken, maar één ding is zeker: de zonnebank zorgt ervoor dat je extra Vitamine D aanmaakt en dat maakt je gelukkiger. Een goede hoeveelheid Vitamine D geeft je een gelukkig gevoel en heeft een gunstig effect op je immuunsysteem. Het is dus echt waar: je kunt blij worden van een bezoekje aan de zonnebank. Natuurlijk is het niet aan te raden om er te vaak gebruik van te maken, maar als je eens in de zoveel tijd onder de zonnebank gaat, zul je merken dat dat je goed doet.

Soepele spieren en gewrichten

De warmte die van de zonnebank af komt heeft ook nog eens een positief effect op je spieren en gewrichten. Deze worden er namelijk soepeler van en daardoor ga je letterlijk lekkerder in je vel zitten. Wanneer het in de winter koud is, moet je lichaam de hele tijd hard werken om op temperatuur te blijven. Hierdoor kan het zijn dat je meer van je spieren en gewrichten vraagt dan in andere seizoenen. Eens in de zoveel tijd onder de zonnebank kan er dan voor zorgen dat je spieren en gewrichten lekker ontspannen blijven en jij dus ook!