Voor- en nadelen van een boxspring met opbergruimte?

Een boxspring met opbergruimte klinkt ideaal. Vooral in slaapkamers met weinig opbergruimte kan dit een goede investering zijn. Alleen is een boxspring met opbergruimte ook zo ideaal? Of zijn er toch nog een paar nadelen aan? In dit artikel geef ik een overzicht van de voor- en nadelen van een boxspring met opbergruimte. 

Voordelen boxspring met opbergruimte 

  • Zee aan opbergruimte 

Het grootste voordeel van het hebben van een boxspring met opbergruimte is natuurlijk dat je er veel rommel in kwijt kan. Dit is zeker handig als je in een kleine studio of appartement woont. Daarbij heb je de optie om te kiezen voor een opklapbare matras of juiste voor lades onder het matras. Ook is er de optie om te kiezen voor een hogere boxspring met opbergruimte. Op die manier creëer je weer extra opbergruimte. 

Daarnaast zorgt de opbergruimte dat de spullen stofvrij blijven. Hierdoor is het ook een ideale ruimte om bijvoorbeeld kleding, schoenen of dekbed in op te bergen.

  • Schonere slaapkamer ruimte

Een ander voordeel is dat de opbergruimtes er vaak voor zorgen dat de open ruimte tussen de vloer en boxspring wordt verminderd. Hierdoor heb je minder last dat spullen, stof of viezigheid dat onder je boxspring terecht komt. Dit scheelt weer een paar minuten stofzuigen en schoonmaken in de slaapkamer. 

Nadelen boxspring met opbergruimte 

  • Geen extra vering

Een boxspring met opbergruimte heeft geen extra vering in de bodem. De vering in de bodem van boxspring zorgen voor extra ondersteuning.  De reden dat het er niet in zit is omdat de veren zijn weggehaald voor extra opbergruimte. Echter geeft een matras genoeg ondersteuning tijdens het slapen en is de extra vering in de bodem niet noodzakelijk. 

  • Meer ruimte nodig

Bij het hebben van een boxspring moet je ook rekening houden met het feit dat je extra ruimte nodig moet hebben om deze open te doen. Wat soms nog wel eens een uitdaging kan zijn in een kleine slaapkamer. 

  • Boxsprings met opbergruimte zijn duurder

Over het algemeen zijn boxspring met opbergruimte duurder dan normale boxsprings. Kijk daarom goed of je die extra opbergruimte ook echt nodig hebt. Overweeg of je het budget ervoor hebt en of het ook een toegevoegde waarde heeft voor je slaapkamer. 

Wil je nu een boxspring met opbergruimte? Kijk dan op Boxspringgekte voor de mooiste boxsprings met opbergruimte!