Wooden Amsterdam, voor duurzame designproducten

Wanneer we bepaalde nieuwe artikelen of producten voor in onze woning gaan aanschaffen staan we tegenwoordig meer dan ooit tevoren stil bij het materiaal waar deze uit zijn vervaardigd. Dat is ook goed, want alleen op deze manier kunnen we de impact van onze levensstijl als mens op onze planeet beperken. Het bedrijf Wooden Amsterdam heeft alvast meer dan haar steentje bijgedragen. Zij werd in het jaar 2016 namelijk in het leven geroepen met één duidelijke missie; het duurzaam maken van prachtige designproducten. De voorbije jaren lijkt het bedrijf ook zeer duidelijk in deze missie te zijn geslaagd. 

De oorsprong van het bedrijf Wooden Amsterdam 

Wooden Amsterdam werd eigenlijk opgericht nadat de oprichters van het merk of bedrijf enkele jaren geleden plots zelf kennis maakten met een uit hout vervaardigde akoestische versterker. Op zich lijkt dit nog niet zo bijzonder, ware het niet dat de ‘Trobla’ versterker er niet alleen in slaagde om het geluid van de smartphone te boosten, daarnaast deed ze dit ook nog eens zonder dat er daarbij gebruik moest worden gemaakt van stroom. Na kennis te hebben gemaakt met dit bijzondere product besloot Wieger Josemans om samen met zijn vader een Nederlands platform in het leven te roepen waarmee unieke lifestyle items uit hout op de markt konden worden gelanceerd. 

Een gevarieerd assortiment met duurzame designproducten 

Inmiddels behoort niet alleen de Trobla toe aan het bedrijf Wooden Amsterdam, daarnaast heeft men ook nog een complete, eigen productlijn in het leven geroepen. Deze productlijn beschikt over een duidelijke link met de Nederlandse hoofdstad. Het gaat hierbij onder meer om opdienplanken die de vorm hebben van een Amsterdammertje, maar ook om allerhande accessoires waarin de kenmerken van de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden terugkomen. Het spreekt voor zich dat alle duurzame designproducten van Wooden Amsterdam niet alleen lokaal worden geproduceerd, maar bovendien ook nog eens zorgvuldig met de hand worden afgewerkt. 

Ontdek ook heel wat andere duurzame merken 

Wooden Amsterdam is duidelijk een platform waar heel wat verschillende merken op samenkomen. Op moment van schrijven is het dan ook zo dat er reeds sprake is van meer dan 20 verschillende, duurzame merken welke deel uitmaken van het platform. Bijzonder is ook dat er van alle verkopen één procent van de winst terug gaat naar de natuur. Dit gebeurt door middel van de organisatie ‘Trees for All’. Het betreft hier een organisatie welke voor elke vijf euro die ze ophaalt een boom plant. Op deze manier kan de CO2-uitstoot worden gecompenseerd. Ga je een bestelling plaatsen bij Wooden Amsterdam en wil je graag dat er meteen een (extra) boom kan worden gepland? Dan is het mogelijk om (uiteraard geheel vrijblijvend) een grotere donatie te doen aan de organisatie. 

Kies voor de duurzame designproducten van Wooden Amsterdam! 

Ben jij ook iemand die het milieu een warm hart toedraagt? Wil jij er bovendien mee voor zorgen dat onze mooie planeet leefbaar blijft voor het nageslacht? In dat geval is het altijd de moeite waard om ervoor te kiezen om duurzame designproducten van hout te kopen. Ook door mee te helpen om nieuwe bomen te kunnen planten kan ervoor worden gezorgd dat de impact van de CO2-uitstoot aanzienlijk kan worden teruggedrongen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, kopen doen bij Wooden Amsterdam is altijd het overwegen waard!