Een van de mogelijkheden van klimaatbeheersing is warmteterugwinning

heat-recovery-cores_recair (1)Een van de mogelijkheden van klimaatbeheersing is warmteterugwinning

Het werd al een paar dagen terug aangekondigd, we zouden terecht komen in een hittegolf. Het blijkt dit keer ook echt waar te zijn. Man, wat is het weer warm buiten. Tijdens deze enorme temperaturen blijf ik toch echt liever in huis. Alle ramen dicht, zonwering omlaag en vooral niet naar buiten willen gaan. ik weet het op die manier nog best lekker koel te houden in huis, ik weet dat ik op deze dagen blij ben dat de kinderen niet meer zo klein zijn en deze ook liever lekker binnen blijven op deze dagen. Helaas is het zo dat ik deze week gewoon moet werken. Voorgaande jaren was het op deze dagen echt niet uit te houden op het kantoor. De temperatuur liep dan bijna net zo hard op als dat deze buiten doet. Enig verschil met buiten is wel dat het in de winter ook erg warm is binnen. Omdat ik een voorstander ben van een prettig werkklimaat heb ik besloten om dan zelf maar eens uit te gaan zoeken wat de mogelijkheden zijn voor een goede vorm van klimaatbeheersing op een kantoor. Ik weet dat er vele verschillende mogelijkheden zijn maar ik weet ook dat de meeste van deze mogelijkheden niet heel erg goed zijn voor het milieu en daar ben ik dan weer geen voorstander van, ik vind het prettig als er goed wordt nagedacht over eventuele schade aan het milieu. Een doorsnee vorm van airconditioning was dus geen optie. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op de website van Recair. Bij dit bedrijf vond ik een optie, warmteterugwinning. Hier is nu zeker heel erg goed over nagedacht. Het idee achter warmteterugwinning werd me al snel duidelijk en na het lezen van de werkwijze besloot ik dat dit zeker haalbaar moest zijn bij ons op het kantoor.