Ga voor kleur in je huis

Hoe ziet jouw woonkamer eruit als je binnenkomt? Leeft het? Springen er bepaalde dingen tussenuit? Zo niet, dan hebben wij hieronder een artikel opgesteld die ervoor zorgt dat jouw woonkamer weer helemaal gaat leven!

Zonder sierproducten geen leven in huis

Om je huis gezellig, knus en levendig te maken is het van belang dat je verschillende leuke accessoires of sierproducten in je huis toevoegt. Denk hierbij aan kussens of kleden. Dit zijn producten die er voor zorgen dat je woonkamer weer opfleurt.

Sfeervolle lampen

Daar waar je vroeger nog je lampenkap in een bepaalde kleur kocht kan je nu gewoon gekleurde lampen kopen. Deze lampen kan je vaak zelf instellen en de kleur bepalen. Door het juist instellen van de lampen kan je gemakkelijk een bepaalde sfeer in je huis aanbrengen. Tegenwoordig kan dit allemaal bediend worden via je smartphone. Naast stadaard lampen kunnen ledstrips ook een leuke toevoeging zijn.

Aan de hand van domotica kan je tegenwoordig ook gemakkelijk instellen dat je lampen na een bepaalde tijd naar een bepaalde kleur overgaan. Nu hoef je dus niet meer zelf in te stellen welke kleur de lamp moet worden maar stel je dit vooraf al in.

Planten en bloemen

Planten en bloemen kunnen heel sterk een bepaalde sfeer in je huis neerzetten. Wanneer je bijvoorbeeld twee grote potten met grote planten in je kamer zet bepaald die direct een bepaalde sfeer. Door de potten symmetrisch in je woonkamer te plaatsen creëer je op een eenvoudige manier een leuke sfeer.

Naast planten kunnen ook bloemen je woonkamer opfleuren. Kies voor een boeket met veel kleuren voor een levendige sfeer. Combineer dit bijvoorbeeld met de meubelen die om de bloemen heen staan.

Een designstuk in huis

Wil je een bepaald item eruit laten springen? Koop dan een groot meubelstuk die centraal staat. Zorg ervoor dat dit stuk meubel goed bij je past aangezien het niet zomaar te vervangen is. Denk bijvoorbeeld aan een luxe design stoel of een grote open kast. Een open kast zorgt er namelijk voor dat je laat zien wat je in huis hebt en dat niet alles achter deuren hoeft te staan. Het is wel leuk om ook een paar accessoires in de open kast neer te zetten. Ook hier kan je weer leuke sfeerverlichting in kwijt. Dit doe je gemakkelijk door een kast met spotjes te kopen, kijk goed of je deze spotjes zelf moet installeren of dat ze meegeleverd worden. Als dat laatste het geval is kan je ze altijd nog vervangen met eigen spotjes.