Hang- en sluitwerk dat past bij uw nieuwbouwwoning

Wordt er momenteel gebouwd aan uw nieuwe woning? Dan is het zaak om alvast na te denken over een aantal zaken. Waarschijnlijk denkt u in dat geval direct aan de inrichting en de kleur verf die op de muren moet komen. Er zijn echter ook een aantal zaken die onderbelicht blijven. Het hang- en sluitwerk is hier een onderdeel van. Er zijn maar weinig mensen die rekening houden met de sloten op de ramen en deuren van hun nieuwbouwwoning. Toch is dit iets waar u al in een vroeg stadium rekening mee moet houden. U wilt immers wel dat uw nieuwbouwwoning straks veilig is. Zoekt u nog hang- en sluitwerk dat past bij uw nieuwbouwwoning? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij geven u hieronder een aantal opties!

Sloten met keurmerk

Indien u op zoek gaat naar sloten ontdekt u al snel genoeg dat het aanbod enorm is. Dat klopt, de laatste jaren zijn er namelijk steeds meer verschillende soorten sloten ontwikkeld. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een slot te kiezen. Sommige mensen besluiten in dat geval lukraak een slot te kopen. Verstandig is dit echter niet. Nee, want de kans is groot dat u voor een slot gaat dat achteraf toch niet zo veilig blijkt te zijn. Daarom raden wij u aan om altijd een slot met keurmerk te kiezen. Zo’n slot wordt namelijk onderworpen aan een uitvoerige keuring voordat hij in de winkel komt te liggen. Het slot is onder meer getest op diverse inbraakmethodes, waarna er sterren worden toegekend aan het slot. Hoe meer sterren een slot heeft, des te lastiger is deze te forceren door een inbreker.

Meerpuntssluiting 

Veel toegangsdeuren van nieuwbouwwoningen in ons land worden tegenwoordig voorzien van een meerpuntssluiting. Met dit type slot is het mogelijk om uw deur gelijktijdig op meerdere plekken te vergrendelen. U kunt een meerpuntssluiting eigenlijk zien als een moderne variant van een cilinderslot in combinatie met meerdere bijzetsloten. Verschil is dat u nu slechts één handeling uit hoeft te voeren om de deur te vergrendelen. U doet beweegt de deurkruk omhoog en draait vervolgens de sleutel om. Heeft uw nieuwbouwwoning een meerpuntssluiting? Dan wordt de kans op een inbraak al een stuk kleiner!

Schakel de hulp van een slotenmaker in

Heeft u zelf geen idee welk hang- en sluitwerk het beste bij uw nieuwbouwwoning past? Kies dan nooit lukraak een slot uit. Nee, neem in dat geval gewoon een slotenmaker in de armen. Waarom? Omdat zo’n professional u alles kan vertellen voor wat betreft hang- en sluitwerk. Om u zo goed mogelijk te adviseren komt hij graag bij u langs. Hij kan zodoende de situatie inspecteren en uw wensen aanhoren. Op basis hiervan adviseert hij u welke sloten het beste bij uw nieuwbouwwoning passen. Door een slotenmaker in te schakelen weet u zeker dat uw woning straks veilig is!