Help! Hoe kies ik een nieuwe bed?

Je bent toe aan een nieuwe bed, maar hoe kies je nou een juiste bed? Er komt namelijk zoveel bij kijken, zoals de kleur, het materiaal, de grootte en noem het maar op. Daarnaast heb je ook nog eens verschillende soorten bedden, deze kunnen verschillen van boxsprings tot aan slaapbanken. Hoe maak je nou de juiste keuze?

Oriënteren

Voordat je een winkel gaat bezoeken om een bed te kopen, is het handig om eerst de beschikbare opties te zoeken op het internet. Er zijn namelijk verschillende soorten bedden waaruit je kunt kiezen zoals een ledikant, een simpel construct, maar zo heb je bijvoorbeeld ook de wat luxere bedden zoals boxsprings of elektrische boxsprings die je kunt verstellen. Dit zijn verende bedden die zowel comfortabel als ventilerend zijn. Ze worden ook wel hotelbedden genoemd.

Naast de verschillende soorten bedden, heb je natuurlijk ook een variatie in de soorten matrassen. Bedenk goed wat je vindt van je huidige matras. Voelt het aangenaam als je erop gaat liggen of heb je toch last van je rug en schouders na een nachtje slapen? Dit zijn allemaal vragen waarop je zeker zou moeten oriënteren zodat je met eventuele vragen of voor meer informatie bij een adviseur in de winkel terecht kan.

Budget

Natuurlijk wordt het ook aangeraden om je budget van te voren in te schatten, omdat de prijzen behoorlijk kunnen variëren als je gaat vergelijken tussen een simpele ledikant en een boxspring, bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om te oriënteren zoals hierboven staat vermeld. Vaak is het ook zo dat je een kortingscode kunt vinden die je zowel in de winkels als online kunt gebruiken. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Advies

Wat ook nog een aanrader is, is om te praten met je familie of vrienden hierover. Zij kunnen je bijvoorbeeld vertellen hoe zij hun huidige bed en matras ervaren en wat voor soort zij zelf hebben. Ook kun je vragen naar bij welke winkel zij hun aankopen hebben gedaan en wat zij vonden van de ervaring. Aan de hand daarvan kun je namelijk zelf ook een beetje inschatten wat jijzelf fijn zou vinden aangezien het vertrouwde informatie is.