Het verschil tussen traagschuim en koudschuim

Tijdens de zoektocht naar het juiste matras zul je er waarschijnlijk tegenaan lopen dat er vrij veel varianten zijn. De basis van de matrassen gaat voornamelijk over de hardheid van het matras. Het is hiervoor belangrijk om iets meer te weten over het verschil traagschuim en koudschuim

Koudschuim is veerkrachtig

Een koudschuim matras is gemaakt van polyurethaan. Koudschuim matrassen zijn niet per se koud zoals de naam doet vermoeden. De naam is ontstaan doordat het schuim in koude vormmallen wordt gegoten. Echter kan een koudschuim matras wel kouder aanvoelen dan een traagschuim matras. Een koudschuim matras is veerkrachtig, waardoor er veel ondersteuning wordt geboden aan het lichaam. Hierdoor kan het zijn dat de doorbloeding (op een gezonde wijze) wordt beïnvloed, waardoor je lichaam afkoelt. 

verschil traagschuim en koudschuim

Traagschuim is zacht

Een ander verschil traagschuim en koudschuim is dat traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit schuim werkt druk verlagend. Hierdoor wordt er minder ondersteuning aan het lichaam geboden, waardoor de doorbloeding beter verloopt en je het juist wat warmer hebt ‘s nachts. Traagschuim vormt zich naar het lichaam, waardoor het een zacht matras is. 

Ventilatie

Heb je het vaak warm ‘s nachts? Dan is het voor jou waarschijnlijk belangrijk dat een matras goed ventileert. In dat geval raden we je aan om voor een koudschuim matras te gaan. De open celstructuur zorgt er in combinatie met de veerkrachtigheid voor dat er sprake is van goede ventilatie.