Waar moet je op letten bij het vergelijken van aannemersbedrijven?

excavators-1174428_960_720Staat er een verbouwing op de planning? Dan is de kans groot dat je een aannemersbedrijf moet inhuren. Om je op weg te helpen met jouw zoektocht naar een geschikte aannemer, vertellen we in dit artikel meer over waar je rekening mee moet houden bij het vinden en vergelijken van het juiste bedrijf.

Waar kun je een aannemer vinden?
Het aanbod van aannemers in Nederland is groot. De aannemersbedrijven verschillen enorm in soorten: er zijn veel grote bedrijven maar ook veel eenmansbedrijven te vinden. Het voordeel van het inhuren van een groot bedrijf is dat de aannemer waarschijnlijk meer ervaring heeft. Het werken met een kleiner bedrijf is daarentegen persoonlijker.

Je kunt je zoektocht beginnen op het internet of bij de lokale aannemers. Kies je voor een aannemer uit de buurt? Dan kun je makkelijker aan betrouwbare referenties komen. Ook zal de aannemer bekend zijn met de regels van de gemeente waarin jij woont.

Wat verwacht je van de aannemer?
Het is handig om, voordat je de zoektocht naar een geschikte aannemer begint, op een rijtje te zetten wat je van de aannemer verwacht. Wat voor werkzaamheden moeten ze uitvoeren? Gaat het om sloopwerkzaamheden, graafwerkzaamheden of alleen bouwen? Door van tevoren te bepalen welke taken de aannemer voor jou moet uitvoeren kun je gerichter op zoek gaan.

Wees niet bang om offertes op te vragen
Heb je al een aantal aannemersbedrijven op het oog? Dan kun je ze het best vergelijken door offertes op te vragen. De uiteindelijke prijsopgaves die je ontvangt, zullen een belangrijke rol spelen bij het maken van een keuze.

Onthoud wel: goedkoop kan duurkoop zijn. Wanneer een aannemersbedrijf veel goedkoper is dan de andere bedrijven, bestaat er een kans dat ze goedkope materialen gebruiken die uiteindelijk van minder goede kwaliteit zijn.

Vraag om referenties
Een andere manier van vergelijken is het onderzoeken van referenties. Bij het bepalen van de uiteindelijke keuze is het handig om na te gaan welke klussen de bedrijven recentelijk hebben aangenomen en afgerond. Neem contact op met de mensen waarvoor de bedrijven gewerkt hebben om te vragen naar de ervaringen of bijvoorbeeld een afspraak te maken om naar het werk te kunnen kijken.
Bij het vragen om de ervaringen is het in ieder geval belangrijk om na te gaan of de gemaakte afspraken zijn nagekomen, hoe de kwaliteit van het werk is bevallen, hoe de financiën zijn afgehandeld en of ze het aannemersbedrijf aan jou zouden aanraden.

Veel succes met het kiezen van een aannemersbedrijf.