Welke soorten verf zijn er?

Er zijn verschillende soorten verf. Zo heb je hoogglans, zijdeglans, alkydverf, acrylverf, renovatieverf en muurverf. Benieuwd wat de verschillende kenmerken van deze verf zijn? Wat maakt hoogglans verf nou zo uniek? Wanneer is alkydverf op de markt gebracht? Heeft Acrylverf beperkingen? Welke verf is ideaal voor oude muren? Welke verf is te verkrijgen in drie soorten? Dat en meer lees je hier. Op zoek verf? Bezoek de website van bijvoetverf.

Hoogglans

Het is een mooie afwerklaag die glimmend is. Veel mensen gebruiken deze verf om deurposten mee te verven. Een deurpost met hoogglans verf is gemakkelijk te reinigen en hecht weinig vuil aan. Hoogglas verf wordt aangebracht op verschillende ondergronden zoals hout, metaal en kunststof. Als je in een nieuwbouwwoning gaat wonen, dan is het handig om hoogglans te kopen voor je deurposten.

Alkydverf

Deze soort verf is een mengelmoes van pigment en bindmiddel. De eerste alkydverf, werd in 1926 op de markt gebracht door het Amerikaanse bedrijf General Electric. Deze verf is uiterst geschikt om deuren en kozijnen te verven. Alkydverf is een verf met een hele goede dekking.

Acrylverf

Dit is een verf die sneldrogend is en bestaat uit een kleur pigment met een bepaald bindmiddel. De basis van acrylverf zijn minuscule deeltjes verdeeld in het water. Deze soort verf kent bijna geen beperkingen. Je kunt heel veel verschillende soorten technieken toepassen met acrylverf. Acrylverf kun je met veel verschillende materialen mengen. Je kunt het op veel verschillende ondergronden gebruiken.

Renovatieverf

Dit is een soort synthetische verf die je direct kunt aanbrengen. Deze verf is ideaal om te gebruiken om oude muren of plafonds mooi te maken. Je kunt deze verf eenvoudig aanbrengen met 1 laag, dat is voldoende. Als je oude muren of plafonds mooi wilt maken dan is het slim om je muur te verven met renovatieverf.

Muurverf

Deze verf is goedkoper dan andere bekleding en makkelijk aan te brengen. Deze verf is goed te combineren en kun je gemakkelijk schoonmaken. Muurverf is te verkrijgen in verschillende soorten muurverf. Zo heb je mat, glans of muurverf. Muurverf kun je gebruiken voor buitenmuren, maar ook voor de badkamer of kelder. Veel verfwinkels hebben de mogelijkheid om de verf in de gewenste kleur te laten mengen.